Glasine: Sony Xperia 1 II sa Snadragonom 865 i ZEISS optikom?! – Dopuna: Sada i službeno

Već duže vrijeme priželjkuje se predstavljanje sljdećeg Xperia top modela. Nakon što je Sony predstavio Xperiju 1, vidjeli smo novu Xperiju 5, koja je bila nešto manji model sličan jedinici. Današnje špekulacije donose informacije o nasljedniku Xperije 1, koji bi trebao preuzeti nomenklaturu iz segmenta odjela fotografije.

Nova Xperia trebala bi se zvati Xperia 1 II, što bi se moglo čitat “Xperia 1 Mark 2”. Sličnu nomenklaturu Sony već primjenjuje na svojim modelima kamera, npr. Sony A7, A7 II, A7 III itd. Informacije o novoj Xperiji objavio je autor XDA-Developers portala Max Weinbach na Twtteru.

 

Na objavljenom sadržaju, vidljivo je da će Xperia 1 II imat dizajn sličan Xperiji 1. Od specifikacija imamo Snapdragon 865 s podrškom za 5G zajedno sa 8GB radne memorije i 256GB interne memorije. Zaslon je dijagonale 6,5-inča OLED tipa i 4K rezolucije s Motion Blur Reduction tehnologijom, koja bi trebala dati iste benefite kao zaslon sa stopom osvježavanja od 90Hz. Baterija je kapaciteta 4000mAh i podržava bežično punjenje, a trebao bi biti prisutan i 3,5mm utor za slušalice.

Kamera će biti zanimljiv aspekt ovog uređaja jer bi trebala koristit Zeiss leće s T* slojem, takozvani T* coating. Ovo je u jednu ruku velika stvar jer je do sada Zeiss bio ekskluzivni partner proizvođača Nokia uređaja tvrtke HMD Global, a ovo je ujedno i prvi smartfon čije bi leće trebale imati T* coating, odnosno sloj na leći koji smanjuje odsjaje. Sve tri kamere, ultraširokokutna, primarna i telefoto trebale bi koristiti senzore od 12MP, dok bi primarna i telefoto trebale biti i optički stabilizirane.

Xperia 1 II čini se kao zanimljiv uređaj, a i sama nomenklatura ima smisla kada uzmemo u obzir da je mobilni odjel spojen s generalnim odjelom potrošačke elektronike unutar Sonyja. Zanimljiv je i Zeiss na novoj Xperiji, a drago mi je da je Sony odlučio ostaviti 3,5mm utor za slušalice, barem prema glasinama. Koliko su ove informacije točne, znat ćemo tek kad Sony službeno predstavi uređaj.

Dopuna: Sony je i službeno predstavio nove uređaje – Xperiju 1 II i Xperiju 10 II. Više detalja o njima možete pronaći ovdje.

 
 
Oglas
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT