Gmail, Google Drive i Google Fit za iPhone dobivaju widgete

Nakon što je Apple nakon čitave dekade inzistiranja na tvrdnji da widgeti na zaslonu mobitela nisu potrebni, ove je godine napokon popustio i u iOS 14 ugradio ove popularne dodatke sučelju, koji su korisnicima Androida praktički sastavni dio života.

S obzirom da se radi o ranom stadiju implementacije widgeta u Appleov operativni sustav, njihova ponuda je trenutno mala. Apple je ponudio nekolicinu vlastitih, a sada je na developerima da razviju vlastite koji će biti sastavni dio njihovih aplikacija.

Jedan od prvih proizvođača softvera koji je promptno reagirao je Google. Danas je na vlastitom blogu objavio kako korisnici iPhonea od sada imaju mogućnost korištenja widgeta za više njihovih aplikacija.

Tako su stigli widgeti za Gmail, Google Drive i Google Fit, a uskoro bi trebao doći i onaj za Google kalendar, što će svakako olakšati korištenje Googleovih aplikacija na iPhoneu. Za očekivati je da će i drugi proizvođači softvera reagirati brzo i ponuditi svoje.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT