Android

Google će značajno poboljšati iskustvo prebacivanja podataka sa starog na novi Android uređaj

Kad kupite novi Android uređaj, migracija podataka sa starog često zna pokvariti doživljaj. Iako je ova funkcionalnost tijekom godina doživjela napredak, još uvijek nije na razini kakvu nudi Apple. Štoviše, ako je vaš novi uređaj od drugog proizvođača, cijeli postupak prebacivanja podataka zna biti prilično iritantan i nadasve spor. Koju god opciju prebacivanja odaberete, bilo Googleovu ili od proizvođača uređaja, uvijek se dogodi da neka aplikacija nedostaje, dok prebacivanje postavki zna biti noćna mora. Ova karakteristika nije nužno u jednakoj mjeri prisutna kod svih proizvođača, ali je velika vjerojatnost da će vam na novom uređaju mnogo toga nedostajati.

Kako bi poboljšao korisničko iskustvo, Google radi na potpuno novom sustavu migracije podataka, na razini operativnog sustava.

Povezano: Android 15 će omogućiti tamni način čak i na aplikacijama koje ga ne dopuštaju

Novi protokol koji će raditi putem žice i WiFi-a bi trebao znatno ubrzati postupak i ukloniti nedostatke s kojima se danas susrećemo u postupku migracije.

Kako doznaje Android Authority, prebacivanje podataka sa starog uređaja će biti moguće i naknadno, tj. nakon što već postavite novi. Naime, trenutno je to moguće učiniti isključivo za vrijeme postavljanja.

U kojem će trenutno ova značajka biti dostupna, za sada nije potpuno jasno, no pretpostavljamo da će doći s Androidom 15.