Android Aplikacije

Google Karte dobivaju novu Augmented Reality navigaciju za pješakeGoogle Maps, ili Google Karte, u zadnjih 10-ak godina su postale sinonim za brzo snalaženje u poznatom i nepoznatom području najširem krugu korisnika smartfona. Pored mnogostrukih korisnih funkcija, poput navigacije za vozače, Google sada najavljuje novu razinu navigacije za pješake. Pored GPS-a i kompasa, nove Google Karte koriste i kameru uređaja, kako bi uz pomoć "uvećane stvarnosti" u stvarnom vremenu i potpuno vizualno prikazale smjer kretanja.

VPS (Visual Positionig System) koristi Street View način rada, a uključena kamera osigurava povećanu preciznost. Jednostavno usmjerite kameru uređaja u smjeru u kojem krećete, a strelice na zaslonu će vam pokazati gdje morate skrenuti. Ovaj sustav će uključivati i informacije o sadržajima i institucijama u području kojim prolazite, što znači da će biti koristan i kod pronalaženja skrivenih i zavučenih odvjetničkih ureda ili zubnih ambulanti.

Sličnu funkcionalnost Google je prikazao i na lanjskom I/O eventu, kao dio projekta Tango za indoor navigaciju, no kako se čini, uskoro bi mogla zaživjeti u najširem mogućem smislu. Kad će AR za Google Karte biti službeno lansiran, za sada nije poznato, no Google najavljuje da bi se to moglo dogoditi kroz nekoliko mjeseci.