Android Aplikacije

Google kontakti napokon dobivaju toliko potrebni redizajn

Aplikacija Google kontakti za Android dobiva novi redizajn koji bi trebao olakšati dodavanje novog kontakta ili uređivanje postojećeg. Novi dizajn bit će dostupan u 4.30.50.628193927 verziji aplikacije koja bi uskoro trebala krenuti prema svim korisnicima.

Zahvaljujući novom i urednijem dizajnu, kreiranje ili uređivanje u aplikaciji Google kontakti od sada će biti jednostavnije i intuitivnije. Umjesto dugačkog popisa polja za popunjavanje, stranica "Stvori kontakt" sada prikazuje četiri osnovna potrebna polja na vrhu i dodatna polja za ispunjavanje neobaveznih informacija u nastavku.

Kad aplikaciju jednom instalirate, prvo ćete vidjeti polja za dodavanje imena, prezimena, tvrtke i telefonskog broja, nakon čega slijede tipke za dodavanje e-mail adrese, datuma poput rođendana, adresa i drugih oznaka. Povećan je i fokus na polje "Bilješke", koje je sada istaknut i potiče korisnike da dodaju dodatne informacije o kontaktu. Ovo bi trebalo pomoći svima koji često dodaju nove kontakte koje možda u budućnosti neće toliko često koristiti, ali da ipak znaju o kome se radi, s obzirom da trenutno u većini imenima korisnika Androida vlada popriličan nered.

Na vrhu se nalazi novi gumb „Favoriti“ ili "Omiljeni", koji vam omogućuje brzo dodavanje kontakta kao posebnog. Također, gumb "Dodaj polje" sada otvara polje za dodavanje određenih detalja umjesto popunjavanja cijelog zaslona poljima za unos.

Ako još niste uočili redizajnirano sučelje Google kontakata, morat ćete pričekati da Google službeno objavi ažuriranje. Možete pokušati sideloading putem APK mirror servisa.