Aplikacije

Google Maps je u SAD-u najpopularnija aplikacija za navigaciju

Prema najnovijim statističkim izvještajima, iPhone u SAD-u zauzima preko 60% tržišta, što s obzirom na ponudu brandova nije iznenađujuće. Međutim, čini se da i sami vlasnici Appleovog pametnog telefona za navigaciju mahom koriste Google Karte.

Kako prenosi MarketWatch, Google Karte navigaciju na dnevnoj bazi upotrebljava 70% ispitanih korisnika u SAD-u, dok Waze upotrebljava njih 27%. Potonja je također u vlasništvu Googlea, no već dugi niz godina je odvojena zbog velike baze korisnika. Imajući u vidu činjenicu da i mnogi vlasnici mobitela paralelno koriste obje aplikacije, nije isključeno da ih Google u nekom trenutku ne spoji u jednu.

Prema istom izvoru, Apple Maps u SAD-u paralelno koristi 25% ispitanih korisnika, što je također solidan udio, no daleko ispod Googlevog. Naime, Google Karte i Waze već dugi niz godina s velikom preciznošću pokazuju stanje u prometu, s dojavama o kamerama za kontrolu brzine, opasnostima na cestama, zatvorenim prometnicama, a posebice o gužvama koje se u prikazane odgovarajućim bojama.

Povezano: Još jedna EU regulativa tjera Apple na drastične promjene poslovne politike

Zbog iznimno velikog broja korisnika prijavljenih u Google račun, ova značajka je postala neizostavni dio svakodnevnog planiranja putovanja, posebice u gradovima, o čemu možemo svjedočiti i na našim prostorima.