Apple Biznis

Još jedna EU regulativa tjera Apple na drastične promjene poslovne politike

Nakon prelaska na USB-C utor te otvaranja iOS eko-sustava alternativnim trgovinama aplikacija, Apple će zahvaljujući novoj EU regulativi morati promijeniti još jednu stavku u svojoj poslovnoj filozofiji.

Kako bi se u potpunosti uskladio s DMA (Digital market Act) propisima, Apple će morati osigurati jednostavniji prelazak korisnika s iPhonea na drugi operativni sustav, dakle Android.

Povezano: iOS 17.4 dostupan za instalaciju. Stižu ogromne promjene za EU korisnike

I do sada je bilo moguće podatke s iPhonea transferirati u Android uređaj pomoću aplikacija trećih strana, no u takvim slučajevima se ne prebace svi korisnički podaci, zbog restrikcija koje je Apple uveo na razini operativnog sustava. Istini za volju, ni prebacivanje s jednog Androida na drugi često ne radi kako bi trebalo, stoga ne čudi da je migracija s iOS-a još kompliciranija.

Povezano: EU kaznila Apple s 1,8 milijardi eura zbog kršenja pravila u streamingu glazbe

Kako je naveo u svom najnovijem priopćenju, Apple radi na tome da korisnicima u Europskoj uniji omogući jednostavan i potpun transfer podataka na druge operativne sustave, no zbog kompleksnosti takve zadaće neće biti moguće prije jeseni 2025. godine.

Apple