Google Pixel 4 i Pixel 4 XL službeno predstavljeni

O novim Googleovim Pixelima 4 do sada je procurilo sve što je procurjeti moglo, tako da će ovaj slučaj biti zabilježen kao najgori u svijetu smartfona do sada. Gori čak i od lanjskih Pixela 3.

No ipak, u ovom članku donosimo osnovne informacije o Pixelu 4 i Pixelu 4 XL, a detaljne kad nam stignu na test.

Oba modela prate trendove u izradi zaslona, tako da dolaze 90 Hz stopom osvježavanja. Razlika je, naravno, u veličini, budući da manji Pixel 4 raspolaže s dijagonalom 5,7 inča, a veći Pixel 4 XL 6,3“. Kod oba modela odnos stranica je 19:9. Kao i kod ostalih modela s 90 Hz stopom osvježavanja, novi Pixeli omogućuju i „vraćanje“ na 60 HZ kako bi se uštedjela baterija.

Pogonski stroj je Qualcommov Snapdragon 855, dakle ne nova „plus“ verzija, a količina radne memorije iznosi 6 GB. Osnovni modeli počinju sa 64 GB interne memorije, a u ponudi će biti i 128, te 256 GB varijante. Naravno, utora za microSD kartice nema.

Najzanimljiviji dio novih Pixela svakako je kamera, koja se nalazi u četvrtastom modulu u gornjem lijevom kutu poleđine, slično kao na novom iPhoneu 11. Glavna kamera raspolaže s 12 megapiksela, Dual Pixel autofokus sustavom. Otvor blende iznosi f/1.7, a kamera je opremljena optičkom i softverskom stabilizacijom. Najveći utjecaj na kvalitetu fotografije opet bi trebao imati Googleov algoritam, a ne senzor niti leća.

Novi Pixelov „Neural Core“ zaslužan je za HDR+ snimanje u stvarnom vremenu, a tu je i funkcija dvostruke ekspozicije za izričito loše svjetlosne uvjete.

Telefoto kamera ima senzor od 16 megapiksela, optičku i softversku stabilizaciju, ali i samo 2X optičko povećanje. Pomalo čudno je da na modulu postoji i treća kamera koja to zapravo nije, već samo flickering senzor, a neoprostiva je činjenica da Google u ovaj model nije upakirao ultra-širokokutnu kameru, koja je odavno postala standard na uređajima visoke klase.

Za selfije je zadužena 8 MP kamera s posebnim 3D senzorom dubine, koja će poslužiti za bokeh efekt, ali i kao biometrijska sigurnost za otključavanja uređaja, na kojem, usput rečeno, nema čitača otisaka prstiju.

Manji model ima bateriju kapaciteta 2800 mAh, a veći 3700 mAh. Prodaja u Europi započinje krajem ovog mjeseca, po cijeni između 800 i 900 eura, ovisno o modelu.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT