Google prevoditelj uskoro dobiva vrlo korisne mogućnosti

Google prevoditelj, a posebice njegova mobilna aplikacija, mnogima je jedan od iznimno korisnih alata u svakodnevnom životu, a posebice onima koji često putuju. Google je ovaj servis vremenom unaprijedio, a jedna od futurističkih funkcija je i vizualno prevođenje putem kamere.

No ipak, ovakav način prevođenja nije baš jednostavan, podržava ograničeni broj jezika, a prilično je i nepouzdan. Međutim, to će se uskoro promijeniti, budući da najnovije linije koda u APK Insightu sugeriraju nekoliko novih detalja.

Nova generacija Google prevoditelja putem kamere trebala bi donijeti „veću kvalitetu prevođenja“ i podržavati više jezika, a možda najvažnija stavka je automatska detekcija jezika putem kamere. U ovom trenutku korisnici moraju prethodno aplikaciji reći o kojem se jeziku radi, uključiti kameru, fotografirati tekst i označiti dio koji žele prevesti.

Pored ovoga, Google radi i na novoj verziji prevođenja putem proširene stvarnosti, koja će također automatski prepoznati izvorni jezik i tekst prevesti u željeni, odnosno onaj koji postavite kao zadani.

Sve ove, a možda i još neke druge novosti, u Google prevoditelju bi trebale biti dostupne tijekom sljedećih nekoliko tjedana ili za koji mjesec.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT