Aplikacije Android

Google Wallet od sada nudi isključivanje verifikacije prilikom plaćanja

Google Wallet aplikacija dobila je novu značajku koja bi u određenim situacijama trebala znatno ubrzati proces plaćanja. Prema javljanju korisnika koji su prvi dobili novo ažuriranje, najnovija verzija aplikacije Google Wallet dodala je opciju "Postavke verifikacije". Nova opcija koja se nalazi unutar postavki Walleta omogućuje korisnicima da odaberu hoće li morati potvrditi svoj identitet kada koriste način plaćanja, ali i ostale značajke, kao što su npr. karte za javni prijevoz, ulaznice i sl.

Prema zadanim postavkama, aplikacija zahtijeva da potvrdite svoj identitet prije plaćanja, no sada omogućuje korisnicima da isključe ovaj zahtjev. Treba napomenuti da će isključivanje verifikacije u određenoj mjeri povećati rizik, ali će zauzvrat učiniti plaćanje puno bržim.

U ovom trenutku se čini da korisnici mogu samo isključiti zahtjev za plaćanje prijevoza. U Googleu kažu da ako je provjera isključena, nećete morati provjeravati za plaćanje čak i ako je vaš telefon zaključan.

Povezano: Google navigacija napokon i na zaključanom zaslonu vašeg iOS ili Android uređaja

Međutim, verifikaciju ćete i dalje morati potvrditi za sve druge vrste plaćanja.

Usprkos tome što ova nadogradnja omogućuje brže plaćanje, savjetujemo da budite oprezni. Sami procijenite koja plaćanja želite učiniti bržim, a za koja mislite da bi ipak trebalo izvršiti provjeru, odnosno mobitel otključati, bilo biometrijom, bilo putem sigurnosnog ključa.