Aplikacije

Grok je novi chatbot Elona Muska. Navodno je sposobniji od ChatGPT-a i sklon je duhovitosti

xAI, Muskova platforma za umjetnu inteligenciju, lansirala je novi chatbot vrlo maštovitog imena „Grok“. Ovaj chatbot dolazi kao izravna konkurencija popularnom ChatGPT-u, ali se prema mnogim neovisnim testovima pokazao boljim i preciznijim. Grok, koji je još uvijek u beta fazi testiranja, po sposobnostima, mjerenima benchmark testovima, nadmašuje ChatGPT 3.5, a jedino još nije dostigao najnoviju generaciju ovog jezičnog modela kompanije OpenAI, odnosno ChatGPT-a 4.

xAI kaže da će Grok odgovoriti i na „delikatnija“ pitanja, na koja ostali jezični AI modeli odbijaju dati odgovore.

Povezano: Ne koristite ChatGPT za školu i učenje. Ako ne zna rješenja, izmislit će prilično glupe odgovore

Kompanija isto tako navodi da je „Grok osmišljen kako bi odgovarao na pitanja s malo duhovitosti i ima buntovničku crtu, stoga ga nemojte koristiti ako mrzite humor“. Ovdje ne možemo ne primijetiti solidan utjecaj samog Muska, koji je inače sam sklon ironiji i sarkazmu. Kao esencijalni izvor informacija, Grok koristi Muskovu društvenu mreže X, odnosno bivši Twitter.

Povezano: ChatGPT postaje sve gluplji, objavljeno je u najnovijem znanstvenom radu

Kao što je već rečeno, Grok je trenutno u beta fazi i dostupan samo manjem broju korisnika u SAD-u, a kada jednom izađe u konačnoj verziji, njegovo korištenje će vas koštati 16 dolara mjesečno.

Via