Android

Honor 200 Pro – Prvi dojmovi

Honor je u Parizu danas predstavio nove uređaje iz srednjeg cjenovnog razreda od kojih smo njihov Pro model imali prilike kratko isprobati. Kako je riječ o izvrsnoj ponudi, barem na papiru, odlučili smo mu posvetiti i ove prve dojmove.

Ukoliko ste propustili, Honor je odlučio uz ovaj uređaj u prednarudžbi pokloniti pametni sat, Bluetooth zvučnik, 100W punjač koji inače ne dolazi u pakiranju i kao šlag na tortu, još 100 eura.

Tako se cijena ovog uređaja uz prošireno pakiranje spustila na 699 eura, što ga već čini interesantnim mnogim potencijalnim kupcima. 

Iako je poleđina staklena, okvir je izrađen od plastike pa prvi dojam u ruci i nije baš toliko bajan. Ali to tako i mora biti jer inače bi definitivno uvelike rušio prodaju skupljeg Magic6 Pro modela koji je ipak njihov punokrvni flagship.. Ne mogu reći, u ruci ostavlja dobar dojam, sve je to dobro odrađeno, ali onima koji uređaj vole nositi bez maskice, vjerojatno neće ostavljati dojam pravog flagshipa. 

Razumijemo politiku Honora, ali je možda šteta, jer osim te male zamjerke telefon se općenito doima nevjerojatno dobrim. Snadpragon 8s Gen3 ne treba zamijeniti s flagship modelom 8 Gen3. Razlika je u dodatku “s” koji ne označava snažniji nego nešto slabiji procesor, koji je performansama otprilike u rangu lanjskog Snapdragona 8 Gen2. Naravno da je i dalje to zvijer od procesora koja bi trebala pogurati apsolutno sve na ovakvom telefonu i narednih nekoliko godina.

Štoviše, rijetki su midrange telefoni s ovako snažnim procesorima, a zato mu mnogi i tepaju da je ovo “ubojica flagshipa”. Mi ga ne bismo nužno okarakterizirali takvim, ali mnogim stvarima se toliko približio tom rangu da smo i mi ostali ugodno iznenađeni. 

Prvenstveno su to izvrsne kamere, barem ovako na prvu ruku i u ovo kratko vremena što sam ga uspio isprobati. Definitivno se osjeti da je to viša srednja klasa. Imao sam prilike isprobati i top modele s lošijim kamerama, tako da ovo ne da nije loše, nego se postavlja pitanje treba li vam uopće nešto bolje?

Ugradili su 1/1,3” senzor, a koji je veličine mnogih flagship senzora kamera s izuzetkom tek par Ultri koje nose veći 1” senzor. Rezultati su impresivni, ali još više me impresionirala volja da se u telefon ove klase složi toliko dobar portretni način! Usporedio sam ga malo s Huaweijem Pura 70 Ultra i mogu reći samo da sam se morao portuditi tražiti razlike, a to dovoljno govori koliko je softver sposoban na ovom telefonu.

Nije samo primarna kamera tu već za razliku od velike većine midrange telefona, ovdje imamo još dvije dodatne kamere. Ultraširokokutnu i telefoto kameru. Obično bi telefoto kamera izostala u ovom rangu jer ona ostaje rezervirana samo za top modele.

Imamo i stereo zvučnike što je za Honor za pohvalu, nije to baš uvijek bio slučaj u ovom rangu, ali i dalje nemamo potpuno voodotporno kućište. Barem dolazi s IP55 certifikatom što znači da mu ne bi smjelo biti baš ništa ako ga slučajno zalijete u bircu ili se nađete na teškom pljusku. Svejedno, u ovo malo vremena što smo ga isprobali, moram priznati da sam ostao ugodno iznenađen i taj prvi šok s cijenom se u kratko vremena pretvorio u dobru ponudu jer 799€ za koliko ćete ga moći kupiti nakon što istekne prednarudžba se ne čini baš toliko atraktivnim kad uzmemo u obzir da punjača nema u pakiranju. Ali sad kad dobijete i bluetooth zvučnik i pametni sat i 100W punjač i još 100€ popusta, to je već potpuno druga priča.

Ne bih vam još preporučio da ga kupite dok ne odradimo punu recenziju jer nismo uspjeli testirati telefon kako spada da bismo sa sigurnošću rekli sve, ali da se čini kao telefon za preporuku, bome čini.

Primjeri fotografija: