Android

Honor Magic 6 Pro službeno predstavljen za europsko tržište. Poznata i cijena

Honor Magic 6 Pro predstavljen je je početkom ove godine, no samo za kinesko tržište. Danas je pak doživio premijeru za globalno, i to u sklopu MWC sajma u Barceloni. Ono što je danas također službeno objavljeno je i cijena za europsko tržište.

Magic 6 Pro dolazi s MagicOS 8.0 nadogradnjom sučelja temeljenom na Androidu 14. Ono je, prema Honoru, temeljeno na značajkama koje mogu "tumačiti jezik, slike, geste i pokrete očiju kako bi se razumjelo korisnikovu namjeru i proaktivno ponudilo usluge.

Magic Capsule se jednostavnim dodirom područja obavijesti na vrhu zaslona, proširuje kako bi ponudio dodatne informacije i povezane opcije, omogućujući korisniku trenutni pristup osnovnim resursima, eliminirajući potrebu za prolazak kroz više aplikacija.

Magic portal iskorištava snagu umjetne inteligencije za razumijevanje korisničkih poruka i ponašanja, pojednostavljujući složene zadatke u proces u jednom koraku. Na primjer, AI Magic Portal brzo prepoznaje adrese u tekstualnoj poruci i usmjerava korisnike na Google Maps, omogućujući navigaciju koja je u pravilu nadohvat ruke. Za društvene mreže kao što su TikTok i Facebook, također pojednostavljuje pristup i dijeljenje, dopuštajući korisnicima prosljeđivanje detalja rezervacije ili rezultata online pretraživanja samo jednim povlačenjem. Nadalje, Magic Portal olakšava iskustvo kupnje temeljeno na slikama, neprimjetno vodeći korisnike do platformi na kojima mogu obaviti kupovinu.

Honor kaže da Magic Portal podržava više od 100 najčešće korištenih aplikacija na globalnoj razini, pružajući korisnicima besprijekorno iskustvo na različitim platformama.

Kad je umjetna inteligencija u pitanju, i Honor ima asa u rukavu. Demonstrirao je kako je moguće upravljati automobilom bez ruku putem sustava za praćenje pokreta očiju. Eksperimentalni koncept pokazuje kako povezanost između pametnih telefona i vozila poboljšanih umjetnom inteligencijom može nadilaziti zaslonske ili glasovne kontrole, otključavajući područje interakcija između ljudi i uređaja koje imaju goleme mogućnosti.

Honor Magic 6 Pro sadrži Honor AI Motion Sensing Capture: napredni AI algoritam za snimanje koji bez napora predviđa i bilježi odlučujuće trenutke u visokoj rezoluciji. Honor AI Motion Sensing Capture pokriva širok raspon sportova i aktivnosti poput skakanja, plesa i borilačkih vještina, što ga teoretski čini prikladnim za snimanje odlučujućeg trenutka na sportskim događajima i utrkama.

Kamere:

 

  • Glavna kamera od 50 MP s promjenjivim otvorom blende (f/1.4 i f/2.0, OIS)
  • Telefoto kamera od 180 MP (f/2.6, OIS) s optičkim zumom od 2,5x i digitalnim zumom do 100x
  • Ultraširokokutna kamera od 50 MP (f.2.0, EIS)
  • 50MP selfie kamera

Uređaj nudi snimanje videa od 4K 60fps, rezolucije 3840 x 2160 piksela.

Honor Magic 6 Pro  inače krasi 6,8-inčni LTPO zaslon koji donosi HDR10+, stopu osvježavanja do 120Hz, 5000 nita HDR pozadinskog osvjetljenja, rezoluciju 2800 x 1280 piksela, 453 PPI i Dolby Vision certifikat.

Također, postoje brojne značajke za udobnost očiju:

Dinamičko zatamnjenje

4320Hz PWM zatamnjenje

Prikaz prirodnog tona

Prilagođeni cirkadijanski noćni prikaz

Pogonski stroj je Snapdragon 8 Gen 3 (1 x Cortex-X4 3,3 GHz CPU + 3 x Cortex-A720 3,2 GHz + 2 x Cortex A720 3,0 GHz + 2x Cortex-A520 2,3 GHz), dok je za grafiku zadužen Adreno 750. Što se tiče RAM-a/pohrane, korisnici mogu očekivati opciju od 12/512 GB.

Možda najzanimljiviji detalj ovog uređaja je 5600 mAh baterija, štop rpedstavlja svojevrstan rekord u klasi. Za punjenje je zadužen 80W punjač, a podržano je i 66W bežično punjenje.

Dvije su opcije boja za Magic 6 Pro: yzv. Epi zelena i uvijek moderna crna.

12/512GB Magic 6 Pro stiže u Europu s cijenom od 1299 eura s predbilježbama koje počinju 25. veljače. Dostupnost je zakazana za 1. ožujka.