Android

Honor Magic 6: službeni teaser otrkiva zakrivljeni zaslon na sva četiri ruba

Honor Magic 6 će biti službeno predstavljen 10 siječnja, a predstavljat će top model ovog brzorastućeg branda za 2024. godinu, jasno, ako izuzmemo preklopne uređaje. Novi flagship će biti pokretan Snapdragon 8 Gen 3 procesorom u kombinaciji s MagicOS 8.0 sučeljem temeljenim na Androidu.

Nakon mnoštva glasina i procurjelih informacija, danas nam stiže i službeni teaser, pušten od strane same kompanije na kineskoj društvenoj mreži Weibo. Prema objavljenoj fotografiji i pratećim informacijama, Honor Magic 6 će karakterizirati vrlo tanki rubovi kućišta, ali i zakrivljeni zaslon na sva četiri ruba. Koliko će točno stupanj zakrivljenja iznositi, na temelju fotografije je teško zaključiti, no vjerujemo da neće biti prevelik ponajprije zbog ergonomije.

Teaser potvrđuje i „pilulu“ na vrhu zaslona, koju smo već vidjeli kod nekoliko modela, a nakon što je Apple na iPhoneu predstavio tzv. Dynamic Island. Ostale glasine sugeriraju periskopsku leću za telefoto kameru, 2K rezoluciju zaslona, IP68 certifikat otpornosti na vodu i prašinu te 100W brzo punjenje.