Android

Honor Magic V2 – Prvi dojmovi

Kao što ste već mogli pročitati, Honor je danas na IFA sajmu u Berlinu predstavio globalnu verziju Honor Magic V2 preklopnog smartfona, koji je odmah ponio titulu najtanjeg na svijetu. Honor je ovime postigao zapravo jedan od možda najvažnijih koraka na području preklopnih smartfona najviše klase. Budući da je uspio postići debljinu u sklopljenom stanju ispod 10 mm.

Tako ovaj uređaj u sklopljenom stanju mjeri samo 9,9 mm, a u rasklopljenom nevjerojatnih 4,7 mm. Usporedbe radi, Samsung Galazy Z Fold 4 u sklopljenom stanju mjeri 14,2 – 15,8 mm, Huawei Mate Xs 2 11,1 mm, a najnoviji Huawei Mate X3 11,8 mm.

 

Pored velikog napretka u smanjenju gabarita, Honor Magic V2 donosi i novi preklopni mehanizam koji koristi 3D-printani titanski obrub, što bi trebalo dodatno poboljšati karakteristike u vidu preklapanja i otpornosti cijelog uređaja.

Unutarnji zaslon je izrađen u LPTO OLED tehnologiji i mjeri 7,2 inča u dijagonali, te donosi dinamičku 120 Hz stopu osvježavanja.

Ovaj zaslon također podržava i olovku, koja se kupuje zasebno. Vanjski zaslon ima dijagonalu od 6,43 inča i isto tako 120 Hz stopu osvježavanja te čak 2500 nita pozadinskog osvjetljenja.

Na poleđini se nalazi modul s 50 MP primarnom, optički stabiliziranom kamerom, kojoj društvo pravi 50 MP ultraširokokutna kamera. Tu je još i 20 MP telefoto kamera s 2,5x optičkim povećanjem.

Uređaj je pokretan Snapdragon 8 Gen 2 procesorom, s najvišim taktom od 3,36 GHz. U ponudi će biti varijante s 12 i 16 GB RAM-a, a opcije spremišnog prostora kreću se od 256, preko 512 GB pa sve do 1TB. Baterija dolazi s kapacitetom od 5000 mAh i podrškom za 66W brzo punjenje.

 

U ovom trenutku nije poznato kad će uređaj stići u naše trgovine, niti po kojoj cijeni, no nadamo se da nećemo morati dugo čekati. U svakom slučaju, uskoro slijedi detaljna recenzija kako u tekstualnom tako i u video izdanju.

Foto: Goran Matošević / Tomich Productions