Android

Honor Magic6 Pro - Umjetna inteligencija na dlanu

Umjetna inteligencija već duže vrijeme je glavni krik na tržištu, a kako svi ostali brendovi, pa tako i Honor s novim Magic6 Pro modelom drži korak s trendovima u industriji. U Honoru tvrde kako jedan ovakav pametan telefon može unaprijediti svakodnevni život korisnika.
Mi smo ga naravno detaljno testirali i uvjerili se kako je zaista riječ o jednom od najboljih telefona koje smo isprobali općenito, a s novim nadogradnjama softvera donio je i par zanimljivih AI trikova koji bilježe način korištenja telefona kroz dan i sukladno tome optimiziraju cijelo korištenje. Nova stavaka zvana Magic Portal dolazi s MagicOS 8.0 verzijom softvera i trebala bi vam doslovno olakšati život sitnim stvarima koje se odvijaju u pozadini.


Tako primjerice može omogućiti brži prijenos informacija između različitih aplikacija s pametnim AI algoritmima. Kad odaberete fotografiju ili određeni tekst ili sliku, sustav će automatski pokušati prepoznati namjeru korisnika i pružiti određene preporuke za sljedeće korake. Ispada da je to praktičan asistent koji razumije navike korisnika i pruža potrebne usluge te ih predstavlja korsniku bez potrebnih dodatnih koraka u interakciji sa sučeljem kao što je to bio slučaj do sad. Recimo moguće je prepoznati adrese u poruci gdje vam ju sam pametni sustav označi. Tako bez potrebe da precizno označavate dio teksta iz poruke kojeg trebate kopirati ili da prepisujete adresu, sad samo trebate kliknuti na adresu iz poruke i sustav će vas automatski odvesti na Google Mape ili željenu navigaciju koja će vas uputiti do željenog odredišta. Takvih sitnih pametnih stvari ima kroz cijelo sučelje i jednom kad se priviknete na njih, prelaskom na bilo koji smartfon se zapravo pitate gdje su te stavke.


MagicRing Connectivity Engine mijenja način komunikacije korisnika s mobilnim uređajima te oblikuje njihov budući životni stil. Ova značajka uvodi novu razinu suradnje i povezanosti među raznim Honorovim uređajima te nudi vrlo inteligentno korisničko iskustvo. Tako sad možete jednostavno uz dva klika podijeliti sadržaj s bilo kojeg Honorovog uređaja na bilo koji drugi uređaj. Ne samo to, doslovno možete ući u kameru jednog uređaja i vidjeti što ta kamera snima na drugom uređaju bilo da je riječ o telefonu, tabletu ili laptopu recimo. Super zgodno u određenim situacijama i nešto što ne viđamo baš često u industriji.
Jedna od praktičnih situacija za ovo je korištenje kamere recimo Magic6 Pro modela kao web kameru na laptopu. Svi znamo da su kamere na laptopima neusporedivo lošije nego one na našim telefonima, pa tako ako poželite imati bolju video snimku sebe dok ste na ozbiljnom video pozivu, tu možete imati i takvu mogućnost. Odlična stvar je što je ova tehnologija povezana i sa Qualcommovom Snapdragon Seamless tehnologijom tako da je moguće spojiti i neke druge uređaje s ovim Honorovim.


Magic6 Pro je zaista fantastičan telefon, a što uostalom potvrđuje i renomirani DxO Mark koji mu je dodijelio čak 5 zlatnih medalja za najbolji uređaj u kategoriji kamere, audio iskustva, zaslona i vrhunske baterije koja donosi u istom kućištu nešto više od 10% kapaciteta više u odnosu na konkurenciju. Uzmemo li sve u obzir i startnu preporučenu cijenu od 1300€, sigurno je da ovo uređaj za one koji žele sve najbolje u jednom telefonu.