Huawei Mate 30 donosi 6,62-inčni zaslon, Kirin 990, vrhunsku kameru, 40W brzo punjenje…

Drugi uređaj predstavljen na današnjem Huaweijevom eventu nosi naziv Huawei Mate 30. Ovaj je model dolazi s još većim zaslonom od svog Pro brata, točnije 6,62 inča, a specifičan je po tome što je potpuno ravan, dakle trebao bi zadovoljiti onaj dio kupaca koji ne vole zakrivljene zaslone. Na vrhu se nalazi još manji zub, dok straga dolazi modul kamere istog dizajna kao u Pro modelu.

I ovdje imamo osnovni 1.1/7“ RYYB senzor od 40 megapiksela s f/1.8 otvorom blende, dok ultra-širokokutna kamera raspolaže sa 16 MP. 8 MP telefoto kamera ima mogućnost optičkog povećanja do 3x, a četvrto mjesto u modulu zauzima laserski fokus.

I ovaj uređaj pogoni najnoviji 7-nm procesor Kirin 990, ali samo u 4G varijanti. Tu su još i 8 GB RAM-a, dok interna memorija ima kapacitet od 128 GB. Tu je i 4200 mAh baterija, a što se brzog punjenja tiče, Huawei Mate 30 donosi istu tehnologiju kao i Pro model, dakle 40W žično i 27W bežično brzo punjenje.

Cijena ovog uređaja u Kini će iznositi oko 800 eura.

Ovdje napomenimo kako su oba modela temeljena na osnovnoj verziji Androida, dakle bez Googleovih servisa koje je zamijenio Huaweijev AppGallery. Ovaj servis donosi osnovne aplikacije i usluge za koje u prijašnjim modelima bio zadužen Google.

Za korištenje Huaweijevih mobilnih servisa bit će potreban Huawei ID, a korisnicima će biti ponuđeni cloud servisi, backup, foto galerija koja će moći preuzeti sadržaj iz Google Photos servisa itd.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT