Huawei od 2021. na Snapdragon procesorima, predviđa analitičar

I dok stanje u američko-kineskom trgovinskom ratu ostaje nepromjenjeno, a Huaweiju se komplicira situacija s nabavom procesora, analitičar KeyBanc Capital Markets tvrtke predviđa da bi upravo američka tvrtka mogla Huawei obskrbljivati procesorima sljedeće godine.

Analitičar John Vinh tvrdi da će američki Qualcomm biti dobavljač procesora za Huawei P50 i Mate 50 seriju sljedeće godine. Huawei flagshipi u 2021. godine, prema analitičaru, trebali bi koristiti Snapdragon 5G procesore. Da bi se to ostvarilo, Qualcomm bi se trebao prijaviti za licencu američkoj administraciji koja bi tu licencu trebala odobriti, prema mišljenju analitičara. Budući da prema novim pravilima i poluvodički proizvodi u čijoj proizvodnji sudjeluje američka oprema spadaju pod režim sankcija, realna je mogućnost da Huawei u skorije vrijeme neće moći naručivati Kirin procesora od tajvanskog TSMC-a. Taj tehnološki hendikep, koji bi se mogao nadići tako da neka kineska tvrtka usavrši 5nm (i manje) proizvodne procesa, trebao bi Huawei dovest u Qualcommove ruke, što bi administracija SAD-a odobrila, barem po mišljenju spomenutog analitičara.

Koliko je ova situacije realna, ostaje za vidjeti. U SAD-u su izbori krajem godine, tako da je moguće da dođe do promjena unutar smjera administracije, no američka vanjska politika više, manje je konstantna, tako da je de-eskalaciju trgovinskog sukoba teško očekivati.

via

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT