Biznis

I Realme se povlači s njemačkog tržišta

Izgleda da je bilo samo pitanje vremena. Nakon što su Oppo, OnePlus i Vivo najavili izlazak s njemačkog tržišta zbog izgubljenog sudskog spora s Nokijom, četvrti BBK Electronics brand Realme također najavljuje isti potez.

Podsjetimo, Nokia je u Njemačkoj, kao najvećem tržištu u EU, protiv ovih brandova podnijela sudsku tužbu zbog kršenja patentnih prava. Sud je odlučio u korist Nokije, a u međuvremenu nije postignuta nikakva nagodba.

Povezano: Oppo, OnePlus i Vivo se povlače s njemačkog tržišta. Što će biti u ostatku EU?

Naime, Nokia je od BBK Electronics kompanije, vlasnika spomenutih brandova smartfona, tražila plaćanje tantijema (royalities) za korištenje njezinih patenata u svojim uređajima, no ova očito nije pristala na tražene uvjete.

Treba istaknuti da je, s obzirom da se odnosi samo na njemačko tržište, sudska presuda pravomoćna samo u Njemačkoj, dok u drugim zemljama članicama to nije slučaj. Nokia je očito ciljala na najveće EU tržište i postigla cilj.

Za sada još uvijek nije poznato hoće li se spomenuti brandovi u potpunosti povući s EU tržišta niti hoće li Nokia slične postupke pokrenuti i u drugim zemljama članicama.