Aplikacije

Instagram Threads, izravna konkurencija Twitteru, s radom kreće 6. srpnja

Ako vas nije obeshrabrio tekst o početku kraja ere društvenih mreža, znajte da je Mata, krovna kompanija Facebooka, Instagrama i WhatsAppa, objavila da će njihova nova platforma po imenu Threads, biti dostupna 6. srpnja, dakle za dva dana

Threads je zapravo svojevrsna nadogradnja Instagrama, a u osnovi pokušava imitirati Twiiter. Dakle, ako ste frustrirani najnovijim događanjima u Elonovoj žabokrečini, svakako pokušajte s ovom novotarijom.

Aplikacije je već izlistana u App Storeu i Play Trgovini s opcijom predbilježbe, a ponuđena je i Threads web stranica gdje ćete se uskoro moći registrirati.

S obzirom da će Threads raditi pod patronatom Instagrama, korisnici će se u novu platformu moći prijaviti putem postojećeg Instagram računa. Ako se upustite u ovu novu avanturu, ne brinite za publiku, jer će svi pratitelji biti instantno dostupni.

Threads je u suštini tekstualna verzija Instagrama, gdje će u fokusu više biti riječi nego slike, no to ne znači da one neće biti dostupne. Kako se čini prema prvim dojmovima beta korisnika, Threads je zapravo kopija Twittera, jer sadržava otprilike iste funkcije kao što su lajkanje, komentari, repost (retweet) i share (dijeljenje).

Ono što je zanimljivo, Threads navodno koristi ActivityPub decentralizirani protokol korišten u Mastodonu. Potonji je stvoren kao dobra ideja ali nije uspio zaživjeti. Hoće li Threads uspjeti, vidjet ćemo. Ako Elon nastavi sa svojim tantrumima na Twitteru, Threads možda i dobije novu publiku, mimo postojećih Instagram korisnika.