Apple

iOS 18 bi trebao donijeti nove mogućnosti personalizacije

Jedna od najvećih zamjerki Appleovom iOS-u oduvijek je bila ograničena mogućnost personalizacije. I dok su Androidi godinama po tom pitanju prednjačili, Apple se tvrdoglavo držao svoje dogme. Primjerice, tek prije koju godinu je uveo widgete, nešto bez čega korisnici Androida ne mogu zamisliti svoj uređaj.

No, stvari se ipak mijenjaju, i Apple se koliko-toliko prilagođava korisnicima. Tako je danas Bloombergov analitičar i pouzdani izvor insajderskih informacija iz Applea, u svom newsletteru objavio nove informacije o nadolazećem iOS 18 operativnom sustavu. Prema njegovim saznanjima, sljedeća generacija operativnog sustava za iPhone će donijeti nove mogućnosti personalizacije na iPhone.

Gurman za sada ne iznosi detalje, jer ih vjerojatno nema, no polako postaje izvjesno da će spomenuta nadogradnja biti jedna od većih u zadnjih nekoliko godina.

Od ostalih novosti u iOS-u 18 očekuje se i dolazak generativne umjetne inteligencije. Prema do sada procurjelim informacijama, Apple po ovom pitanju navodno pregovara s Googleom kako bi u iOS integrirao Gemini, budući da njegov vlastiti projekt još uvijek nije spreman.

Sve u svemu, nesumnjivo je da će iOS 18 donijeti popriličnu količinu novosti, a koje će one konkretno biti, vidjet ćemo u lipnju na Appleovoj redovitoj WWDC konferenciji.

Bloomberg