Android

Samsung Galaxy Z Fold 6 bi također trebao dobiti titansko kućište

Nakon iznimno dobrih početnih prodajnih rezultata Samsunga Galaxy S24 Ultra, korejska kompanija je, čini se da će i nadolazeći preklopni top model, Galaxy Z Fold 6, koristiti titan kao osnovni materijal za izradu kućišta. Ovu je glasinu na X platformi prenio izvjesni tipster Revegnus, a mogao bi preuzeti i najnovije dizajnerske smjernice.

Podsjetimo, Galaxy S24 Ultra je nakon cijelog desetljeća vratio potpuno ravni zaslon i četvrtasti dizajn. Iako su i dosadašnji Samsungovi preklopni uređaji imali ravan zaslon, kao npr. Galaxy Z Fold 5, njegov nasljednik bi mogao dobiti striktno četvrtasti oblik, svojstven upravo posljednjem top modelu.

Povezano: Samsung Galaxy S24 Ultra - dva mjeseca kasnije [Maraton test]

Titanska legura koju koristi Samsung do sada se pokazala dobrim izborom, budući da je kućište uređaja osjetno otpornije na oštećenja, ali ipak nije previše tvrdo kako se vibracije od udaraca ne bi prenosile na staklo, što je zabilježen slučaj kod iPhonea 15 Pro.

Od ostalih detalja, sasvim je sigurno da će Fold 6 za pogonski stroj koristiti Snapdragon 8 Gen 3 procesor i bateriju kapaciteta 4600 mAh.

Neke glasine također navode da će Samsung ove godine predstaviti i cjenovno pristupačniju verziju Folda, međutim one se često kose s drugim glasinama koje navode postojanje Fold 6 Ultra modela, dakle onog koji bi trebao biti još skuplji. Potonji bi se od osnovnog Folda 6 trebao razlikovati po tome što bi u kućištu mogao sadržavati S-Pen olovku.

Koliko je u svemu ovome istine, vidjet ćemo u drugoj polovici srpnja, kada se očekuje službeno predstavljanje na sljedećem Unpacked eventu, zajedno s modelom Galaxy Z Flip 6.