Apple

iPhone 15 Pro: CAD renderi otkrivaju novi koncept tipke za podešavanje glasnoće

Otprilike pola godine ostalo je do službenog predstavljanja iPhone 15 serije, a glasine o tim modelima stižu u sve većem broju. Najnovije curenje informacija dolazi od cinkera ShrimpApplePro, koji je sa svijetom podijelio navodne CAD rendere iPhonea 15 Pro.

Ovi renderi zapravo potvrđuju prethodne glasine o promjeni pristupa fizičkim tipkama. Naime, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max ne bi trebali sadržavati klasične fizičke tipke za podešavanje glasnoće, već neku vrstu supstituta koji će putem haptičkog feedbacka, odnosno vibracije simulirati odgovor na pritisak. Nadamo se samo da ovo neće završiti kao svojedobno pompozno najavljivani 3D touch.

Koliko će ovo biti praktično, odnosno kako će korisnici reagirati na tu novu koncepciju, ostaje za vidjeti kad prvi uređaji dođu u ruke korisnika. Iako se spomenuti 3D touch nije baš najbolje pokazao, zbog čega je i završio karijeru, slična tehnologija izuzetno dobro funkcionira na MacBook trackpadima, koji su zbog nje samo dobili na povećanju produktivnosti, a time i popularnosti.

Pored ovog, na renderima je vidljiv i novi koncept tipke za utišavanje, no kako će ona funkcionirati, za sada nije poznato.