Apple

iPhone 15 Pro Max osjetno nadmašuje potražnju u odnosu na prethodnika, no isporuke će dosta kasniti

Ming-Chi Kuo, poznato ime svima koji prate zbivanja u tehnološkom svijetu, u svojoj najnovijoj objavi navodi da je potražnja za ovogodišnjim Appleovim top modelom - iPhone 15 Pro Max osjetno nadmašila potražnju za njegovim prethodnikom iPhone 14 Pro Max. Razlozi za to su očiti, a svesti i h možemo na tri glavne stavke: titansko kućište, periskop kameru s 5x optičkim povećanjem i USB-C utor za punjenje. Ovo su objektivne prednosti u odnosu na prošlogodišnji model, dok smjenu generacije procesora ne treba posebno isticati budući da se ponavlja svake godine. Što se ostalih modela tiče, potražnja za njima je u rangu njihovih prethodnika.

Ove podatke Kuo temelji na temelju informacija o prednarudžbama u SAD-u, no kao što je u mnogim preliminarnim izvještajima već ranije navodio, isporuka najskupljeg Appleovog modela će kasniti. Prema njegovim saznanjima, iPhone 15 Pro Max bi trebao biti dostupan tek u studenom.

Razlog za to nije samo povećana potražnja, već kašnjenja u proizvodnom procesu i lancu dobave. Kao najveći „kirvac“ spominje spominje Sony, jer navodno kasni s isporukama senzora kamere za Appleov top model.

No, ni studeni nije daleko, tako da će Apple, prema Kuovim predviđanjima, do kraja godine uspjeti isporučiti ukupno 80 milijuna iPhonea.

Via