Apple

iPhone 15 Pro: Prvi službeni render potvrđuje novi dizajn

Nedugo nakon vijesti o novom, donekle izmijenjenom dizajnu kućišta nadolazeće iPhone 15 serije, stižu nam i prvi procurjeli službeni renderi iPhone 15 Pro modela, te navodna fotografija njegovog USB-C utora, kojeg je Apple morao ugraditi zbog stroge EU regulative o kojoj smo više puta pisali.

Ukoliko je vjerovati ovim slikama, iPhone 15 Pro će doći u nanovo dizajniranom kućištu, s vidljivo zaobljenim rubovima, koji očito slijede dizajnerske smjernice Apple sata. Možda još zanimljiviji detalj koji prati ove glasine svakako je titansko kućište. Naime, ovaj metal je osjetno čvršći od čelika, a istovremeno lakši. Isto vrijedi i za leguru aluminija koju Apple trenutno koristi.

Ukoliko ste pratili dinamiku glasina o Appleovim uređajima u zadnjih desetak godina, mogli ste vidjeti da se velika većina njih na koncu pokazala točnima, barem u domeni dizajna, što znači da postoji velika vjerojatnost da će sljedeći iPhone upravo ovako izgledati.

S druge strane, informacija o titanskom kućištu je možda pomalo pretenciozna, no kad j Apple u pitanju, nikad se ne zna. Možda titan bude ekskluzivan samo za najskuplji model iPhone 15 Pro Max (ili Ultra), a sukladno tome možemo očekivati i višu cijenu.