iPhone 16 Pro Max: prvi renderi na temelju dostupnih informacija

iPhone 16 i njegova braća još su godinu i kusur daleko od službenog predstavljanja, ali glasine su ovoga puta krenule dosta ranije, što je netipično. Tako se već neko vrijeme špekulira kako će najveći model promijeniti ime, odnosno da se neće zvati iPhone 16 Pro Max, već iPhone 16 Pro Ultra.

Ovim, a i ostalim glasinama najviše je pridonio analitičar Ming-Chi Kuo, inače lociran na Tajvanu, što mu omogućuje uvid u veliki dio Appleovog lanca dobave, te zahvaljujući podacima koje mu insajderi cinkaju, često se pokaže kako je bio u pravu.

Isto tako smo već iz nekoliko izvora doznali da će sljedeći iPhone 16 Pro Max/Ultra biti najveći iPhone do sada, budući da se mnogi slažu kako će njegova dijagonala zaslona narasti na 6,9 inča, što je vidljiva razlika u odnosu na 6,7“, koliko ima iPhone 14 Pro Max. S istim dimenzijama bi trebao stići i iPhone 15 Pro Max za malo više od dva mjeseca. Glasine spominju i manji iPhone 16, koji bi sa sadašnjih 6,1 inča trebao narasti na 6,3“.

Tako su jutros ranom zorom osvanuli i prvi CAD renderi, dakako, temeljeni na dostupnim informacijama. Oni pokazuju iPhone 16 Max/Ultra u usporedbi s modelom iPhone 15 Pro Max, koji će biti predstavljen ove godine. Prvo što primjećujemo je, naravno, veća visina uređaja, no čini se da neće biti ništa širi od sadašnjih najvećih modela, što će svakako olakšati rukovanje.

Dynamic Island bi, prema ovim glasinama, trebao ostati, a imajući u vidu Appleovu tradiciju zadržavanja dizajna po nekoliko godina, značajniju promjenu po tom pitanju ne bi trebalo očekivati prije iPhonea 18. Ovdje također treba napomenuti kako bi već iPhone 15 Pro Max trebao doći s tanjim rubovima kućišta nego što je slučaj sa sadašnjim iPhoneom 14 Pro Max, no ta razlika ne bi trebala biti prevelika.

Oni modeli koje će ipak doživjeti određeni vid redizajna mogli bi biti iPhone 15 i iPhone 15 Pro, jer navodno više neće koristiti zub (notch) ko iPhone 14 i iPhone 14 Pro, već će po uzoru na braću odlikaše donijeti famozni dinamički otok.

Još jednom napomenimo da se navedene informacije temelje na pukim glasinama i špekulacijama, stoga bi ih svakako trebalo uzeti s velikom dozom rezerve, posebice iz razloga što se radi o uređajima koji su više od godinu dana daleko od službenog lansiranja.

Via