iPhone 6s Plus – Recenzija

iPhone 6s Plus - Recenzija

Pred nama je druga generacija prvog velikog iPhonea. Vidjeli smo da je Appleu trebalo nekoliko godina da pregrize jezik i poveća dimenzije zaslona svog smartfona kako bi se prilagodio zahtjevima tržišta. Samim time što su «obični» iPhone povećali s 4,0 na 4,7 inča, napravili su puno, jer su tako pokrili širi spektar potencijalnih kupaca. Oni kojima je 4,0 inča predstavljalo optimum, ostali su u manjini.

No to očito nije bilo dovoljno. I dok su Android korisnici na izbor imali cijelu ergelu uređaja u vrlo širokom rasponu dijagonala, u Appleu su se odlučili drugi iPhone pozicionirati u nekakvoj sredini i izabrali 5,5-inčni zaslon. Ovime su na svoje došli svi oni koji su do tada trpjeli male zaslone starih iPhonea, ali i oni koji su zbog većih uglavnom kupovali Androide.

Sada se nalazimo u Appleovoj «s» godini, dakle kada na tržište izbacuju izgledom isti uređaj, ali s promjenama u unutrašnjosti. Kao i manji iPhone 6s, 6s Plus donosi mnoge novotarije, od kojih je najzvučnija 3D Touch, ali i novo kućište od čvršćeg aluminija. Također, za razliku od lanjskog modela, iPhone 6s Plus donosi optičku stabilizaciju kako za fotografiranje, tako i za snimanje videa.

Naravno, tu je još cijeli niz novosti koje je nemoguće vidjeti na prvi pogled, a o njima, kao i našim dojmovima, čitajte u nastavku.

GLAVNE KARAKTERISTIKE

Dimenzije
158,2 x 77,9 x 7,3 mm

Masa
192 grama

Zaslon
5,5″ IPS LCD 1920 x 1080, 401 ppi

SoC
Apple A9

CPU
2x Twister na taktu 1,8 GHz

RAM
2 GB

Interna memorija
16/64/128 GB

Micro SD
Ne

Povezivanje
WiFi, WiFi Direct, WiFi Hotspot, A-GPS, Bluetooth, NFC (Apple Pay)

3G
HSPA+ DC

4G
LTE Cat.6

OS
iOS 9

Kamera
12 MP/4K

Prednja kamera
5 MP, 1080p

Baterija
2750 mAh

Cijena

Ustupio
Hrvatski Telekom

PREDNOSTI
NEDOSTACI

Odlična kamera
Osnovni model sa samo 16 GB memorije

3D Touch upravljanje sučeljem
Ne podržava memorijske kartice

Čitač otisaka prstiju bez konkurencije
Ne podržava brzo punjenje

Kućište od aluminija 7000
Mono zvuk kod snimanja videa

Natprosječna autonomija
Ograničene mogućnosti povezivanja

Dizajn, kućište i rukovanje

Kao što je sa samih slika vidljivo, iPhone 6s Plus se izgledom ne razlikuje od svog prethodnika. Imamo potpuno isti dizajn i (skoro) potpuno iste dimenzije. Naime, ovogodišnji Plus je zahvaljujući ugradnji nove tehnologije 0,2 mm deblji od lanjskog, ali to jednostavno ne možete primijetiti golim okom. Ono što možete razlikovati golom rukom je njegova masa od 192 grama, što je za čitavih 20 više od lanjskog modela.

Skoro 200 grama za jedan 5,5-inčni smartfon je podosta i mnogi Android uređaji s istom dijagonalom zaslona danas su kud i kamo lakši. S druge strane, Appleovi fanovi s ovim ne bi trebali imati problema, kao ni oni malo racionalniji, jer uređaj ima mnogo dobrih strana, zbog kojih će ova poveća masa vrlo brzo pasti u zaborav.

Ono što nikako ne treba zaboraviti je metalno kućište. Kao i manji brat, iPhone 6s Plus je izrađen od aluminija 7000, koji je, eto, višestruko čvršći od onog kojeg smo vidjeli na lanjskim modelima, a upravo veći model je zbog svojih dimenzija bio glavni protagonist «bendgate» afere.

Uređaj je vrlo kvalitetno izrađen, a metalni rub je fino zaobljen kako ne bi rezao prste. Ipak, brušeni aluminij je prilično klizak i ako ne pripazite, moglo bi doći do neželjenih padova. Sve u svemu, iPhone 6s Plus odlično leži u ruci i ugodan je za korištenje.

S druge strane, omjer zaslona i «mesa» je prilično loš. Naime, iPhone 6s Plus je vidljivo veći od npr. Samsungovog Galaxy Notea 5, koji ima veći zaslon (5,7”) i k tome još sadrži olovku unutar kućišta, uz osjetno manju ukupnu masu. Isto tako, iPhone 6s Plus je iste duljine kao 6-inčni Nexus 6, ali ipak nešto uži.

Zaslon

Zaslon iPhonea 6s Plus je tradicionalno dolazi izrađen u IPS tehnologiji. Rezolucija mu iznosi 1920 x 1080 točaka, što na ovoj dijagonali rezultira gustoćom od 401 ppi. Dakle, Apple ne podliježe trendovima nepotrebnog pumpanja rezolucija, već donosi standardni Full HD što je sasvim dovoljno na zaslonu ovih dimenzija.

Kutovi vidljivosti su tradicionalno visoki, kao i čitljivost na danjem svjetlu. Ovaj zaslon zbog svega ovoga spada u najbolje na tržištu, ali je zadnja generacija Samsungovih Super AMOLED-a ipak za klasu ispred.

Hardver, performanse i povezivanje

Novi iPhone, nova generacija procesora. iPhone 6s Plus sadrži isti A9 čipset kojeg nalazimo u iPhoneu 6, a proizvode ih Samsung i tajvanski TSMC. Unutar čipseta na taktu od 1,8 GHz kucaju dvije Twister jezgre, koje uređaju osiguravaju, poslovično izvrsne performanse. Tu je još i PowerVR GT7600 grafički koprocesor, ali i Appleov M9 (motion) procesor, zadužen za pokrete. Android korisnicima bi se ova konfiguracija mogla učiniti slabašnom, no treba imati na umu da je iOS-u nije potrebna tolika snaga da bi normalno funkcionirao.

Na AnTuTu benchmark testu iPhone 6s Plus postiže vrlo visokih 59000 bodova, čime šije mnoge druge procesore s višestruko većim brojem jezgri i većim taktom. Ipak, ovdje ponovo treba napomenuti kako ovo nije izravno usporedivo s Android platformom, jer je operativni sustav drukčije koncipiran. Da se ovaj procesor, recimo, ugradi u neki Android uređaj, sasvim sigurno ne bi postizao ovakve rezultate.

2 GB RAM-a se također ne čine velikodušnima, ali je dovoljno za Appelovu koncepciju multitaskinga. S druge strane, ovo na neki način predstavlja kvantni skok u odnosu na prošlogodišnje modele, kada smo imali samo 1 GB.

Naš testni primjerak dolazi sa 64 GB interne memorije, što smatramo optimalnim. Naime, 16 GB, koliko sadrži osnovni (najjeftiniji) model je svakako malo, posebice ako uređaj mislite nakrcati glazbom ili nekim drugim sadržajem. U ponudi je još 128 GB verzija, ali njegov problem je osjetno veća cijena.

U svakodnevnoj upotrebi golim je okom jako teško primijetiti razliku u radu u odnosu na lanjski model, ali je svakako dobro imati rezervu snage, kako za sadašnje, tako i za buduće aplikacije, koje će sasvim sigurno biti zahtjevnije, posebice zbog podrške za novu 3D Touch tehnologiju.

Na prijem signala i kvalitetu poziva nemamo prigovora kao što je to lani bilo s iPhoneom 6, kada je zvuk u slušalici bio ispod očekivanog. Sada je osjetno jači, ali ipak nije na razini Samsungovih top modela koji u ovoj domeni predstavljaju svojevrsnu paradigmu. Vanjski zvučnik je zadovoljavajuće glasnoće, ali s obzirom na klasu i poziciju na dnu kućišta, očekivali smo da bude jači.

Uz uobičajene 2G,3G i 4G mreže, te Bluetooth i WiFi, iPhone nudi povezivanje preko lightning porta i kabela, koji su po svim kriterijima miljama ispred micro USB standarda, a po praktičnosti još uvijek i ispred novog USB-C standarda.

S druge strane, Apple još uvijek ne smatra potrebnim pojednostaviti prebacivanje sadržaja između iPhonea i računala putem kabela ili WiFi-a, dok su Airdrop i Continuity i dalje mogući isključivo u kombinaciji s Mac računalima. Naravno, sasvim je logično da Apple na ovaj način gura svoj Mac OS, no s obzirom da veći broj korisnika iPhonea zapravo koristi Windows računala, postavlja se pitanje zašto njima ne omogući isto. O USB-OTG protokolu ne treba sniti sanjati, dok je NFC ograničen samo za Apple pay uslugu.

Dotaknimo se i novog Touch ID sustava za prepoznavanje otisaka orstiju. Kao i kod iPhonea 6s, ovaj čitač sada omogućuje instantno otključavnaje zaslona samo jednim dodirom home tipke, a podignuta je i ukupna razina sigurnosti. Za detaljnije informacije pročitajte recenziju iPhonea 6s, gdje je ova tehnologija demonstrirana i na videu.

Softver i sučelje

Isto kao i njegov manje brat, iPhone 6s Plus dolazi s novim iOS 9 operativnim sustavom. Najveća novost svakako je «3D Touch», koji zahvaljujući senzorima ispod zaslona korisniku omogućuje jači pritisak i dojam dubine. Ovo je otvorilo cijeli niz mogućnosti, pa tako već u startu imamo na raspolaganju veći broj aplikacija koje podržavaju 3D touch. Neke dolaze već instalirane na uređaju, dok se broj onih koje razvijaju drugi programeri svakodnevno povećava.

Podsjetimo, prilikom jačeg pritiska na ikonicu, 3D touch otvara novi plutajući izbornik koji sadrži neke stavke za koje smo prije morali ulaziti u aplikaciju i potom ih tražiti unutar nje. Ovo sada osjetno skraćuje put do slanja poruke ili npr. tvita, stavke kalendara ili recimo na ikonici kamere odmah možete izabrati između fotografiranja ili snimanja videa. Uz jači pritisak, imamo i jače geste, pa tako na početnom zaslonu umjesto zadnje korištenih aplikacija možete otvoriti opće postavke. 3D Touch je upravljanje sučeljem podigao na jednu višu razinu i kad se jednom priviknete, povratak natrag bi mogao biti prilično bolan.

Kao i uvijek, moramo prigovoriti na uske mogućnosti personalizacije, iako su s novim iOS-om stigle Live-Photo pozadine, koje će donekle ubiti monotoniju i osvježiti uniformiranost početnih zaslona.

Za prikaz multimedijskog sadržaja zadužena je Foto aplikacija. Sadrži fotografije i video, te ih organizirana je kronološki ili lokacijski. Korisna stavka je to što u roku od 30 dana možete vratiti izbrisani album. 3D touch i ovdje dolazi do izražaja, zbog koje je olakšan odabir i dijeljenje fotografija. Što se prikaza videa tiče, imamo istu situaciju kao i prije, dakle s prilično velikim ograničenjima u pogledu podržanih video formata, ali zato uvijek možete instalirati alternativnu aplikaciju.

Kamera

iPhone 6s Plus dolazi s 12 MP kamerom, kao i njegov manji brat, no u ovom modelu koristi optičku stabilizaciju. Ovaj skok u megapikselima svakako predstavlja značajan napredak u odnosu na lanjske modele. I prednja kamera je dobila novi senzor i to onaj od 5 megapiksela, a obje imaju standardni f/2.2 otvor blende.

Novost je već spomenuta Live Photo funkcija koja omogućuje okidanje nekoliko fotografija, od kojih može napraviti kratki video. Slična rješenja već godinama viđamo na drugim uređajima i platformama, no Apple bi sada mogao iskoristiti svoj utjecaj i ovaj koncept dodatno popularizirati. Naime, prema najavama Tima Cooka, Live Photo bi trebao biti podržan od strane Facebooka i Instagrama.

Sučelje kamere je također poznato otprije. Izmjena načina snimanja se odvija gestom povlačenja preko zaslona, što nije najpraktičnije rješenje. Ono što najviše iritira je način na koji se podešava rezolucija video snimanja. Naime, u samoj aplikaciji ne možete odabrati rezoluciju, već to morate učiniti u općim postavkama. Istina, ovakve i slične nebuloze smo kod Applea već viđali i zaslužuju da ih se svaki put posebno spomene.

Fokusiranje i okidanje se odvija relativno brzo, a kvaliteta fotografija i videa je na iznimno visokoj razini, što je bilo i očekivano s obzirom na ime, ali i cijenu. Razlika u odnosu na lanjske 8 MP kamere je vidljiva i možemo reći da ovih 12 megapiksela sada predstavlja optimum. S druge strane, konkurencija iz Android tabora nudi 16 i 20 MP, no to bi eventualno moglo imati prednosti samo pri potpunom povećanju, odnosno cropanju.

Kod videa možemo konstatirati da je pun detalja i dosta oštar, što ga svrstava među najbolje na tržištu, no prigovor opet ide na nedostatak stereo zvuka.

Fotografije u punoj rezoluciji pogledajte ovdje.

1080p:

4K:

720p usporeni (120 fps):

Baterija

Iako Apple u pravilu ne objavljuje detalje o kapacitetu baterije, nije trebalo dugo da se sazna da iPhone 6s Plus dolazi sadrži 2750 mAh, što je malo manje od 2915, koliko smo imali u lanjskom Plusu. Usprkos ovome, primjetne razlike u autonomiji u odnosu na lanjski model nema.

Prema podacima iz Applea, baterija omogućuje do 24 sata razgovora ili 14 sati reprodukcije HD videa. Umjesto ovoga, možete slušati i glazbu u trajanju od 80 sati.

U stvarnom životu baterija će bez problema izdržati cijeli dan. Često se dogodilo da mi je uz umjereno korištenje indikator na kraju dana pokazivao oko 40%, a uz nešto intezivnije ne bi se spuštao ispod 30%.

Naravno, scenarij korištenja kod svakog korisnika je drukčiji i ako se malo zaigrate, sasvim sigurno će vam punjač ili powerbank zatrebati i prije večeri, ali generalno, autonomija je zapravo vrlo dobra i kod ovog uređaja možemo reći da je natprosječna. Otprilike u rangu Samsunga Galaxy S6 Plus i Notea 5.

Jedna od ozbiljnijh mana je nedostatak brzog punjenja. Jedan uređaj koji želi biti najbolji na svijetu, u današnje vrijeme si to jednostavno ne može priuštiti.

Zaključak

Iako dizajnom identičan lanjskom modelu, iPhone 6s Plus je sve samo ne isti kao iPhone 6 Plus. Prvo i osnovno, zbog novog, osjetno čvršćeg aluminija neće se savijati kao prethodnik, što znači da ga bez straha možete stavljati u džepove.

3D Touch tehnologiju možda ne možemo nazvati revolucionarnom, ali je u svakom slučaju veliki korak naprijed kad je u pitanju upravljanje sučeljem. Trebat će još neko vrijeme da se proširi spektar aplikacija koje podržavaju 3D Touch, ali njihov broj raste iz dana u dan.

Novi procesor i 2 GB RAM-a također su hvale vrijedni detalji, koje će cijeniti najzahtjevniji korisnici. Vrhunska kamera s optičkom stabilizacijom će oduševiti svakoga, kao i sam fotoaparat sada s fotografijama od 12 megapiksela.
Naravno, i dalje su prisutna ograničenja svojstvena Appleu. Ovdje prvenstveno mislim na povezivanje s drugim uređajima, ali i ograničenja operativnog sustava u vidu vrlo malih mogućnosti personalizacije u odnosu na Android platformu.

To što je teži od prethodnika, ne bi trebalo predstavljati problem, posebice kad imate na umu čvrstoću kućišta i sva čuda tehnologije ugrađena u njega. Mnogi će prigovoriti na ukupne dimenzije jer zahvaljujući boljem odnosu zaslona i mesa, danas postoje vidljivo manji uređaji s istom zaslonskom površinom. Jasno, ovo će trn u oku u pravilu biti onima koji dugo biraju ili prelaze s Androida, ali ne i vjernim Apple fanovima.

Ukoliko već posjedujete iPhone 6 Plus, sasvim sigurno ćete se zapitati isplati li se prelazan na novi model. Naravno, svatko za sebe mora izračunati koliko je takav prelazak isplativ, ali mi smatramo da je pametnije pričekati sljedeću generaciju. Ovu godinu ćete nekako izdržati bez 3D Toucha, no ukoliko vam je snimanje 4K videa prioritet i ako se baš bojite savijanja, tada bi mogli razmišljati o kupnji novog, naravno, ako nemate na što pametnije potrošiti tu razliku u cijeni.

Oni koji dolaze sa starijih iPhonea, s ovim će svakako biti iznimno oduševljeni, što zbog veličine zaslona, što zbog svih novotarija navedenih iznad.

Kao i svaki put, najveći nedostatak iPhonea je njegova cijena, koja u pravilu iznosi više od jedne prosječne plaće u Hrvatskoj. Ipak, uz odgovarajuće pretplatničke tarife Hrvatskog Telekoma, možete ga nabaviti i povoljnije. Za detalje posjetite njihove službene stranice.

Povezani tekst: iPhone 6s – recenzija

 
      
 • Galaxy

  Kreso ispravi u specifikacijama podatak za ppi ekrana.

 • Evo ga. Thx.

 • Galaxy

  Inace odlicna i vrlo realna recenzija ujedno i razlog zasto najvise volim vase recenzije.

 • Gospodin

  Popravi veličinu ekrana, pa nije valjda 4,5 incha

 • Oće me danas. Idem popit lijek.

 • Hvala, trudimo se biti maksimalno objektivni.

 • JFK

  Ne znam, meni je ovo baš previše mesa oko ekrana. Pa Kinezi s 5,5″ ekranom su puno manji,

 • a

  inače svi kritiziraju previše mesa oko ekrana, ali kad je iphone u pitanju, to nije slučaj, ista količina mesa ne smeta jer to je iphone. iphoneovo previše mesa oko ekrana je drugačije nego svima ostalima. lol

 • asss

  vjerujem da tu ima dosta upućenih pa me zanima za koju najnižu cijenu bi iphone 6s 16 gb mogao prodati na njuškalu? naravno nekorišteni

 • Gospodin

  Tko radi taj i griješi 🙂

 • brat_goran

  odlicna recka, naravno sve se vec odgledalo i procitalo na eminentnim portalima, ali ja osobno volim vase recenzije ovdje, poredim vas sa najboljima i jaki ste ko rakija 😛
  dobar mob koji drzi cijenu ko djavo, taj fenomen ne mozes nikako shvatit objasnit, ali je jednostavno tako. Jednom kad kupis ajfon uvijek ces moci uz malu donaplatu prelaziti na novije modele, svim drugima cijena pada smijesno mnogo. Valjda uz taj mobitel kupis i svu tu famu i hype, ajd ga znaj, al u svakom slucaju kapa dolje njihovom marketing odjelu.

 • mustrashh

  Kako nitko ne kritizira? Pa vecina kritizira bas to. Da zelim 5,5 uredjaj i iOS, opet ovo cudoviste ne bih kupio. Isprobao sam bio 6+, uzasno glomazan i sklizak. Jednostavno previse mesa, i previse se mislilo na taj famozni ‘premium feel’, a premalo na ergonomiju.

 • mustrashh

  Najnizu? 1kn valjda, ako ne i manje 🙂
  Valjda si mislio na najvise? Upali njuskalo, pogledaj ostale oglase, rangiraj se prema istima. Ako ti se zuri, spusti malo cijenu (cca 100-200kn, nemoj previse) i prodaji.

 • Anto

  Dimenzije skoro identicne kao huawei mate 7, samo sto huawei ima 6 incni ekran.

 • Treća i valjda posljednja za Krešu danas, a i zauvijek. U karakteristikama interna memorija nije 129gb, Makar kod tako skupog mobitela svaka giga je bitna 😉

 • 🙂

 • zeljko

  Cini mi se da je lumia postala veliki trn u oku .privukla je veliku paznju kad je dobila preko sto komentara😊

 • asss

  tražim najnižu realnu cijenu. tipa 4500, 5000 ili pak više? može se staviti i 7000, al ga niko neće kupiti. zato pitam najnižu realnu. shvaćaš valjda što pitam 😛

 • sb_king007

  Super recenzija, svaka čast. Sta misliš Krešo koji mob uzeti umjesto sadašnjeg s6 koji imam, iphone 6s plus ili note 5? Koji ima bolju kameru i koji je bolji za everyday use? Jesi li razmišljao da odradiš poređenje ova dva moba? Pozz

 • Ne vidim potrebu da S6 mijenjaš bilo kojim drugim uređajem, osim ako nemaš potrebu za većim ekranom ili nekom drugom prednošću Notea 5 i iPhonea 6s Plus.

 • 6plus

  Prošlogodišnji model 6 plus također ima optičku stabilizaciju za fotografiranje i snimanje videa. 😉

 • sb_king007

  Ma najviše bih ga mijenjao zbog baterije, ujutru u 7 ga skinem sa punjaca, i ne moze mi izdržati dok ne pođem u krpe (obično oko pola noci idem spavati ) uvijek ga moram stavit malo na punjenje oko 8 sati a to me silno nervira…Sad gledam opcije Z3, 6s plus ili note 5, nešto cu već riješiti. .. hvala najbolji ste…pozz

 • antejecar

  Ispricavan se sta san van teme ali kraj toliko trollera nadan se da nece nikom smetat.
  Zanima me koliko hrvatska posta uzima za postupak kada paket triba proc carinu.znaci ne pdv nego samo njihova naknada.
  Unaprid hvala

 • Medo

  Pročitam svaku recenziju o iphonu ali ga vjerojatno nikada više neću kupiti jer jednostavno mi smeta zatvorenost i ograničenost ios-a.

 • asss
 • antejecar

  I dalje nekuzin po ovome kolika je cijena.ovde koliko vidin cijene su samo ako ja saljen nesto. Ma posla san ima 5 dana mail hrvatskoj posti pa mi ne odgovaraju.
  Narucija bi nesto iz kine od 31€ onaj miband 1s ali ako uzimaju ka dhl 125 kuna samo za njihove troskove carine onda nema sanse

 • asss
 • asss

  kažen, Google… 😛

 • antejecar

  Ahh.nisi mi puno pomoga ali hvala svejedno. Citam i dalje nemogu nac konkretan odgovor koliko je cijena hrvatske poste za prolazak kroz carinski postupak. Tocna cifra. Googla san i prije i sad i nista tocno nisan nasa da pise cifra je ta i ta.pozz nadan se da ce neko ko ima iskustva s narucivanjen znat. Ja znan zasad samo da je u dhl nevjerojatno velikih 125 kuna. I jos mi nece da dostave na adresu di mi doti jedna kurirska sluzba dostavlja nego moran vozit 4 kilometra i nac se s njima u gradu

 • Matija

  Kreso, kako to da neke recenzije imaju video recenziju a neke ne? Steta za 6s+ da nemate… Inace svaka cast za recenziju.

 • asss

  a šit… sritno!

 • Gogo

  Mislim da je pored ovakve autonomije posve nepotrebno brzo punjenje koje ionako uništava bateriju. Ekran je odličan, a boje su realnije nego kod bilo kojeg amoleda. Btw. stalno ta priča o broju megapixela, a i prošlogodišnji iPhone ima odlične fotke.

 • motorist_mb

  Preslaba mašina za ta denar da o kameri sploh ne govorim…moja 1520 ga poje za malco!

 • g_chrome

  Želim Lumiji što bolji uspjeh, i ja prešao na WP , dodijao mi Android nakon dosta, dosta godina. Svaka promjena u životu dobro dođe. Također i IO-s me intrigira ali tu mi je veliki problem skupoća samog uređaja, za razliku od Lumie koje su cijenom vrlo povoljne. Tu ne uzimam u obzir ove nove 950 i 950XL, a koje su MS flagovi.

 • iPhone 6s user

  Usporen video ako je sniman “pod” rezolucijom 720p HD snima pri 240 fps, a ne 120 fps kako piše u tekstu (video s YouTubea).
  Na rezoluciji 1080p HD snima pri 120 fps. 🙂

 • hua

  Nigdje neces naci taj odgovor jer odgovor na to pitanje ne zna ni sama posta niti apsolutno nitko. NI dragi Bog ne zna taj odgovor. Znaju si naplatiti 5kn samo..znaju si naplatiti pa skoro do 100kn…ja evo narucivao razne stvari iz Kine i svaki puta platio razlicito troskove carinjenja. Navedu PDV normalno kako i treba iti i onda troskovi carinjenja ziva lutrija. Nekad sam za jeftiniji proizvod znao platiti vise nego za skuplji. Pa ti znaj. Uglavnom nikad ti nece naplatiti vise od 100kn, to mi se nije desilo npr. A s obzirom na cijenu od 31 eur i velicinu samog paketa mozda ti prode postu i bez da ode na carinjenje. Zna se i to dogoditi. Posto kinezi ne stavljaju realnu cijenu na proizvod.

 • antejecar

  Hvala ti na odgovoru.ma iznervirali su me posla san im 2 maila u zadnjih 5 dana i nema odgovora samo autoreply da cu dobit odgovoru vrlo brzo. A na fejsu san in postavija pitanje i rekli su mi da se obratin na mail.znan da bi moglo proc bez carine ali za svaki slzcaj. Jer eto taj miband s1 kosta 31€ (da je skuplji puno nebi ga ni tija uzet jer jos to uvik nije to al eto jeftin je) pa ne zelin da me na kraju troskovi kostaju jos toliko koliko i uredaj

 • Ja

  Isti slucaj..imao sam S6 pola mjeseca..ali baterija katastrofa.on screen dobijem po 3ipo sata..mjenjao ga za LG G4 i dobio nesto malo bolju stvar ali i to je lose…sad ga zelim prodat i kupit nesto sta ima dobru bateriju, vjerojatno Z3…jebes i najbolji mob i kameru i sve zivo jebes i brzo punjenje i sve kad je baterija losa.

 • sb_king007

  Upravo tako, jebo sve ako ne može normalan dan izgurati od 07-23 … zato razmisljam da mijenjam za note 5 ili 6s plus, mada me i z5 privlači …

 • Bozzo

  nekak mi se cini dosta stura recenzija,kakav je zvuk u slusalici i kakav je zvuk kod slusanja pjesama jel glasniji nego od prethodnika ?

 • Stura? Ok sljedeci put pisem Rat i mir 🙂
  Zvuk je otprilike jednak kao na prethodnom. Da je drukciji, naveo bih.

 • gonzaga

  6 plus je imao OIS, al za slike samo, a video je imao samo digitalnu stabilizaciju. sad 6s plus ima i kod videa tu opciju 🙂

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]