Kuo: iPhone 13 neće donijeti revoluciju. Izbacivanje Lightning utora možemo očekivati tek 2022. godine

Do lansiranja sljedeće generacije morat ćemo još pričekati, no glasine su već počele kružiti, a naš najdraži glasonoša je, tko drugi do Ming-Chi Kuo? Naime, ovaj analitičar Appleovog poslovanja predviđa da će kompanija najesen lansirati ukupno četiri modela, no oni se dizajnom neće baš razlikovati od aktualnih.

To znači da ćemo s prednje strane i dalje gledati u zub, koji bi ovog puta navodno trebao biti mrvicu manji. Na poleđini također ne treba očekivati promjene u dizajnu, osim eventualno stanjivanja grbe modula kamere.

Iako su neke glasine nedavno sugerirale da bi Apple napokon mogao odustati od zuba, Kuo kaže da će to dogoditi tek 2022. godine, kad bi za prednju kameru mogla biti upotrijebljena punch-hole rupica. Za istu godinu Kuo predviđa potpuno nestajanje Lightning (ili bilo kakvog drugog) utora, što znači da bi se iPhone 14 u potpunosti mogao okrenuti bežičnom MagSafe punjenju.

U međuvremenu, iPhone 13 modeli bi trebali zadrćati Lightning utor, ali dobiti i potpuno novu ultra-širokokutnu kameru s autofokusom, dok bi LiDAR senzor trebao biti rezerviran samo za iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max modele. O telefoto lećama za sada još nema konkretnih informacija, ali bi bilo lijepo da se iPhone napokon pomakne s već zastarjelih leća s 2x optičkim povećanjem.

Najzanimljivija priča kod iPhonea 13 je pak ona o zaslonu, koji bi trebao donijeti 120 Hz stopu osvježavanja, čime će iPhone napokon i na tom polju konkurirati Androidima koji ovu tehnologiju koriste već dvije generacije.

Kuo spominje da će iPhone 13 modeli biti nešto teži, budući da će donijeti i veći kapacitet baterije, što će svakako biti potrebno kako bi se kompenzirala spomenuta 120 Hz stopa osvježavanja.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT