Apple

Kupujete iPhone 13? razmislite još jednom!Razmišljate o prednarudžbi ili kupnji iPhonea 13? Pljunut ćete prosječnu hrvatsku plaću ili čak i više ako se odlučite na skuplje modele? Možda je to logičan izbor ako ste još uvijek na iPhoneu 5 ili 6, ali ako posjedujete jedan od zadnje dvije, tri generacije, razmislite još jednom.Naime, nedavno smo prenijeli glasine da Apple za sljedeću godinu priprema iPhone 14, koji će napokon doći bez nesretnog zuba, koji je na Androidima već odavno zaboravljen, te da će grba za kameru na poleđini biti u ravnini s ostatkom površine.

Sada i najpoznatiji Apple prorok Ming-Chi Kop najavljuje isto, odnosno potvrđuje ove glasine, a vidjeli smo da se njegova proročanstva u velikom broju slučajeva ostvare. Dakle, nakon četiri generacije iPhonea koji izgledaju praktički isto, tek sljedeće godine možemo očekivati vidljivu promjenu dizajna, koja je, budimo realni, trebala doći davno prije.

No, što je, tu je. Ne kažemo da su iPhone 13 i svi njegovi derivati loš odabir, ali ako posjedujete npr. iPhone X, 11 ili 12, investicija u najnoviji model možda nije najpametniji izbor, osim ako imate viška novca, naravno. U svakom slučaju, uskoro možete očekivati maraton test iPhonea 12 Pro Max, kojeg koristim već godinu dana, kao i izravnu usporedbu s njegovim nasljednikom.