Android

Motorola predstavila mobitel sa zaslonom otpornim na beton

Motorola Droid Turbo 2

Motorola je danas predstavila Droid Turbo 2, nasljednika prošlogodišnjeg Droid Turbo modela. Uređaj na tržište stiže kao ekskluziva američkog Verizon operatera, dok će se u ostatku svijeta prodavati pod imenom Moto X Force.

Mobitel ima vrhunske specifikacije (5,4" QHD, Snapdragon 810, 3GB RAM, 32/64GB ROM, 21/5MP kamera, 3760 mAh baterija, Android Lollipop), ali takvih uređaja imamo i ovdje u Europi. Ono što Droid Turbo 2 ipak izdvaja od konkurentskih uređaja je P-OLED zaslon, izrađen od posebne vrste plastike nalik staklu, s čak pet različitih slojeva. Ova tehnologija izrade zaslon čini gotovo neuništivim - bez obzira koliko puta se uređaj sretne s betonom ili nekom drugom tvrdom podlogom, zaslon se neće razbiti - zapravo, navodi se podatak o minimalno četiri godine "zaštite" (osim zaslona, istom tehnologijom zaštićena je i leća kamere).

Ima li boljeg načina za demonstrirati vlastite prednosti od dobrog starog pljuvanja po konkurenciji? Kako to obično biva u velikim korporacijama, Motorola je pripremila video reklamu koja prikazuje koliko je zapravo krhak iPhone (ali i ostali uređaji), a za potrebe reklame razbili su ih nekoliko. Reklama navodi da 1 od 3 vlasnika smartfona ima uređaj s razbijenim zaslonom, što je očito marketinški podatak ali vjerojatno i nije toliko daleko od istine. Mobiteli su skliski a opreza nikad dosta - razbijeno staklo zaslona zaista je veliki problem i krajnje je vrijeme da se tome stane na kraj, a u budućnosti očekujemo sve više uređaja s ovom ili sličnom tehnologijom.Koliko ste vi zaslona razbili do sada? Jeste li ih mijenjali sami, nosili mobitel u servis ili jednostavno kupili drugi uređaj?