Streaming

Netflix napokon redizajnira sučelje TV aplikacije

Iako je najpopularniji streaming servis, Netflix nikada nije ponudio kvalitetno korisničko sučelje, kako na TV aplikaciji, tako i na webu, telefonu ili tabletu. Poseban problem korisnicima predstavlja upravo TV aplikacija, budući da njome upravljate putem daljinskog upravljača.

Ipak, kompanija radi na redizajnu početnog zaslona na aplikaciji za Smart TV uređaje, koji bi mogao olakšati pronalaženje sadržaja, javlja The Verge.

Novi izgled zamjenjuje stare „pločice“ novim interaktivnim okvirima koji se nakon odabira razvlače, prikazujući kratak opis filma ili serije te nudi druge relevantne detalje poput godine izdavanja, broja epizoda, žanra i ocjene naslova. Ako se zadržite na naslovu dovoljno dugo, aplikacija će reproducirati pregled unutar pločice.

Ovo se čini kao veliko poboljšanje u odnosu na staro korisničko sučelje i svakako bi trebalo biti na višoj razini upotrebljivosti. U ovom trenutku Netflix novo sučelje testira u Sjevernoj Americi, no nakon nekog vremena sasvim sigurno će biti dostupno i u ostatku svijeta.