Netflix objavio kako namjerava ograničiti dijeljenje lozinki

Netflix već dugo najavljuje ograničavanje mogućnosti dijeljena jednog te istog računa, da bi danas napokon postalo jasno kako to namjerava provesti u praksi. Ukoliko posjedujete račun kojeg istovremeno mogu koristit dvije ili četiri osobe, doći će do velike promjene, budući da će svi korisnici uslugu morati koristiti putem iste WiFi mreže. Netflix će od korisnika tražiti da se ulogiraju na primarnoj lokaciji i pogledate nešto barem svaki 31 dan. Ukoliko se na kućnom WiFi-u ulogirate jednom mjesečno, Netflix će spojenim uređajima dodijeliti značajku „trusted devices“.

To znači da više neće biti moguće gledati sadržaj ukoliko ste spojeni putem druge IP adrese, te će tim korisnicima blokirati pristup. Ukoliko putujete i sadržaj želite gledati putem drugog uređaja (npr. hotelski smart TV, Netflix će vam poslati privremenu lozinku.

Dakle, ovo je prvi Netflixov pokušaj u namjeri ograničavanja dijeljenja lozinki, a kako će funkcionirati u praksi, ostaje za vidjeti. S obzirom da mnoga pitanja ostaju otvorena, te da je vjerojatnost nastanka zbrke, odnosno blokiranja krivih uređaja velika, ostaje za vidjeti kako će korisnici reagirati. Oni koji ostanu bez mogućnosti daljnjeg korištenja zajedničkog računa, dobit će ponudu da otvore svoj, te će im profil s povijesti gledanja i listama biti sačuvana.

Izvor