Windows Phone Windows

Nokia 2014 road show ove godine i u Zagrebu

Nokia 2014 road show_3

Samo dva tjedna nakon globalnog predstavljanja, Nokia je u Zagrebu na ekskluzivnom NOKIA 2014 road showu predstavila tri nova modela: Nokiju Lumiju 930, Nokiju Lumiju 635 i Nokiju Lumiju 630.

Simpatičan kamion, brendiran u fenomenalnu Nokiju Lumiju 1020 već neko vrijeme putuje po Europi, a na njegovoj putanji našao se i Zagreb, gdje je svim  ljubiteljima Nokije i tehnologije, osim novih modela, ekskluzivno predstavljena i Windows Phone 8.1 nadogradnja.

„Danas imamo priliku upoznati korisnike s tri smartphonea koji objedinjuju ono najbolje od Lumije i Microsofta. Ponosni smo što našim korisnicima možemo omogućiti fantastične opcije fotografiranja, sjajan dizajn i još bolje poslovne telefone.“ – kazao je na NOKIA 2014 road showu Tamas Dankovics, direktor marketinga Nokije za središnju i istočnu Europu.

Nokia 2014 road show_4

Nokia Lumia 930 je flagship predstavnik Windows Phone 8.1 sustava - ima zadivljujuću PureView kameru od čak 20 megapiksela sa Zeiss optikom i naprednim Rich Recordingom, stoga su besprijekoran video i fotografije zajamčene. Prekrasan dizajn i 5-inčni ClearBlack zaslon omogućuju gledanje najzahtjevnijih sadržaja i na jakoj sunčevoj svjetlosti. Sve to omogućava moćni četverojezgreni procesor Snapdragon od 2.2 GHz. Dolazak ovog modela na tržište očekuje se u ljetnim mjesecima.

Nokia Lumia 630 i Nokia Lumia 635 spoj su dobrog omjera cijene i kvalitete. Pokreće ih četverojezgreni Snapdragon procesor, a jedinstveni dizajn s promjenjivim maskama u boji upotpunjen je s 4,5-inčnim ClearBlack zaslonom.

Nokia Lumia 630 dolazi u dvije varijante i donosi više izbora jer je pored standardne izvedbe s jednom 3G SIM karticom sada dostupna i kao prva Lumia s dva 3G SIM utora, kreirana posebno za tržišta u razvoju. Treća varijanta je Nokia Lumia 635 koja će korisnicima donijeti 4G/LTE brzine.

Dolazak modela Lumia 630 očekuje se krajem drugog kvartala, dok je Lumia 635 najavljena tijekom ljeta.

Osim novih modela, svim korisnicima je dostupna i Windows Phone 8.1. nadogradnja koja dodatno povećava Nokijinu prednost u fotografiranju. Ističe se poboljšanje performansi kamere i osnovne aplikacije za uređivanje fotografija Creative Studio, kao i još bolja aplikacija Nokia Storyteller za dijeljenje priča kao video prezentacije na društvenim mrežama.