Nokia 3310 (2017): drop, bager i bauštela test [Video]Da je nova Nokia 3310 vrhunski marketinški stant, to smo znali odmah.  No s obzirom da nosi ime kultne Nokije, koja je harala tržištem početkom ovoga milenija, a iznimnu internet popularnost stekla kroz razne “memee” na 9gag-u i sličnim portalima, odlučili smo provjeriti koliko stare Nokije ima u novoj.

Pogled na Nokiju 3310 s filozofske strane mogli ste pročitati ovjde, a sada krenimo dalje. Izazov je vrlo jasan, na razne načine bacati 3310 i vidjeti kako će se ponašati kad padne s različitih visina na mekan beton. Ruku na srce, očekivanja su bila vrlo mala, moja osobno čak i nikakva. Pretpostavio sam da će izdržati neke klasične padove s visine od 2 metra bez većih problema, ali ništa više od toga.

Počevši s laganim testom bacanja uređaja s nekih metar visine, odnosno nekom najčešćom visinom s koje naši smartfoni inače padaju, iznenadilo me da je Nokia ostala čak i bez površinskih ogrebotina. To znači da će bez problema preživjeti svaki onaj put kad ju izvučete iz džepa greškom s ključevima, novčanikom ili nečim sličnim.

Ipak je riječ o plastici koja prekriva cijeli uređaj, uz veliku količinu mesa čak i s bočnih strana zaslona, a ona je kao takva najzahvalniji materijal kad su padovi u pitanju.

Tek je pad s dva metra visine nanio površinske ogrebotine i udubljenja u kućištu, a to je realno najveća visina s koje bi vam realno mogao nastradati vaš ljubimac. Ovakvi padovi događaju se najčešće prilikom razgovora u šetnji, bilo da ste ga ispustili iz ruke ili jednostavno da vam je iskliznuo s ramena dok ste ga držali tako priklještenim za uho.

Mi, naravno, nikad nismo zadovoljni onim što bi svatko mogao zaključiti, pa smo odlučili ljestvicu podići na jednu višu razinu i uputili se na obližnje gradilište, ili po domaći, bauštelu. Pogledajte video: