Nokia 3310 (2017) – Prvi dojmovi

Koliko god se to činilo čudno, jedna od zvijezda ovogodišnjeg MWC-a je – Nokia 3310. Naravno, ne ona iz 2000. godine, već nova (2017 Edition), koja dolazi kao njezin remake. Na Nokijinom štandu na sajmu vladala je prilična gužva, što zbog atraktivnosti remakea ovog legendarnog uređaja, što zbog činjenice da je HMD za ovaj događaj osigurao praktički jedan malo veći stol i svega desetak primjeraka.

Na prvi pogled, nova Nokia 3310 u velikoj mjeri podsjeća na staru, ali odmah se primijeti da je osjetno tanja. Naime, stara 3310-ka je bila prilično debela (i čvrsta), što joj je osiguralo titulu vrlo izdržljivog uređaja. Kasnije su se pojavile teorije zavjere da će Nokia 3310 preživjeti i apokalipsu, a moje osobno mišljenje je da bi se izvukla i iz izboja gama zraka iz daleke galaksije.

Samim time što je tanja, nova Nokia 3310 je i lakša, ali i dalje sadrži bateriju koja bi joj trebala osigurati i do mjesec dana autonomije, barem prema službenim navodima. Zanimljivo je da uređaj sadrži i alfanumeričku tipkovnicu koja dosta podsjeća na onu staru.

Ono gdje ćete primijetiti razliku je zaslon. Nova Nokia 3310 ima veliki zaslon u boji s 3×3 mrežom ikonica. Sve skupa je začinjeno novim softverom koji sadrži i novu verziju igre Zmija, a na uređaju postoji i svojevrsna trgovina aplikacijama.

Tu je i poseban web preglednik, prilagođen veličini zaslona, no ono što bi vas moglo razočarati je izostanak podrške za 3G mreže, dakle radi samo na 2G.

Naravno, ovakav uređaj ni nije namijenjen surfanju, kao ni bilo kojoj drugoj ozbiljnijoj radnji. Svemu je prilagođena i cijena od samo 49 eura, što će biti i glavni prodajni adut.
Uopće ne sumnjam da će ovaj uređaj naći kupce, ako ne zbog telefoniranja, sasvim sigurno će se naći više nas nostalgičara koji će ga poželjeti imati u svojoj kolekciji.

 
      
 • Denis Frcko

  Jel’ veličina fonta prikladna za željenu publiku(aka umirovljenici)?

 • Krešimir Blažev

  Pa i nije baš.

 • Denis Frcko

  Ništa,ostaje mi vidit baku u neki od dućana da uspoređuje . Imamo doma dve stare pa “kanibaliziramo” dijelove

 • daki

  Ja ju kupujem 🙂
  Prelijepa mi je,puno ljepša od stare verzije.
  Mislim da su trebali staviti jaču bateriju, iz toga razloga što je stara verzija bila deblja i teška baš zbog teške baterije, a da su to napravilo i u ovoj verziji, bio bi još veći doživljaj kad bi ju držao u ruci,bila onda prava cigla 🙂

 • Najjstarija djeca

  Solidna,mogli su zadržati debljinu i težinu stare 3310 onda bi to bio sličan osjećaj u ruci ovako nije to to.Tipke su dobro pogodili a ostalo se moglo na ovaj ili onaj način napraviti.
  Nadam se da je ekran kvalitetan a ne da preljeva boje kod nagiba….🐰

 • markić

  Ja bi htio da su uveli i podršku za whatapp ili viber + 3g i 2200mah baterija. A ekran i sve ostalo isto. Jer je sms zastario a viber barem samo za uobičajene pozive i poruke. Mislim da bi to moglo fukcionirati samo bi se trebali dogovoriti sa viberom i whatapp da učine aplikaciju jednostavnijom.

 • Nokia4ever

  Nabaviču je radi zabave i nostalagije…kag izadje SP i 950xl ide u vitrinu!

 • Spaceman

  Lijepi redizajn..no ne vidim baš svrhu ovog osim dodatne promocije…

 • Milecom Milecom

  kod nas ce biti 100 $

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]