Nokia produžila softversku podršku za prvu generaciju Android uređaja na 3 godine

Tvorac Nokia uređaja finska tvrtka HMD Global danas je najavila produživanje softverske podrške za modele Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 i Nokia 8, predstavljene 2017. godine, čija je dvogodišnja podrška po pitanju ažuriranja trebala završiti ove godine.

Nokia 3, 5 i 6 prvi su telefoni tvrtke HMD Global, a predstavljeni su na MWC-u 2017. godine. Tada je Nokia Mobile obećala dvogodišnju softversku podršku za sve svoje uređaje, u što su mnogi sumnjali, a sada idu korak dalje i produžuju tu podršku na tri godine. Nokia 8 predstavljena je tijekom ljeta iste godine, a u 2017. još je predstavljena i Nokia 2, koja neće dobiti produženje podrške, nego će njezin softverski životni vijek završiti u studenom ove godine.

Sigurnosna ažuriranja u trećoj godini softverske podrške Nokia Mobile isporučivat će na tromjesečnoj razini. To znači da će vlasnici Nokije 3, 5, 6 i 8 svako tri mjeseca dobiti ažuriranje koje se sastoji od svih sigurnosnih ažuriranja iz prethodna tri mjeseca. Tromjesečni način isporučivanja ažuriranja za Nokiju 3 počinje u rujnu ove godine, a podrška završava u rujnu 2020. godine, dok za Nokiju 5, 6 i 8 režim tromjesečnih ažuriranja kreće od listopada ove godine, a softverska podrška završava u listopadu 2020. godine.

Svakako hvalevrijedan potez finskog proizvođača, koji je pokazao da je moguće redovito ažurirati i uređaje niže cjenovne kategorije, što mnogi proizvođači izbjegavaju.

via: NokiaMob

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT