Nokia produžila softversku podršku za prvu generaciju Android uređaja na 3 godine

Tvorac Nokia uređaja finska tvrtka HMD Global danas je najavila produživanje softverske podrške za modele Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 i Nokia 8, predstavljene 2017. godine, čija je dvogodišnja podrška po pitanju ažuriranja trebala završiti ove godine.

Nokia 3, 5 i 6 prvi su telefoni tvrtke HMD Global, a predstavljeni su na MWC-u 2017. godine. Tada je Nokia Mobile obećala dvogodišnju softversku podršku za sve svoje uređaje, u što su mnogi sumnjali, a sada idu korak dalje i produžuju tu podršku na tri godine. Nokia 8 predstavljena je tijekom ljeta iste godine, a u 2017. još je predstavljena i Nokia 2, koja neće dobiti produženje podrške, nego će njezin softverski životni vijek završiti u studenom ove godine.

Sigurnosna ažuriranja u trećoj godini softverske podrške Nokia Mobile isporučivat će na tromjesečnoj razini. To znači da će vlasnici Nokije 3, 5, 6 i 8 svako tri mjeseca dobiti ažuriranje koje se sastoji od svih sigurnosnih ažuriranja iz prethodna tri mjeseca. Tromjesečni način isporučivanja ažuriranja za Nokiju 3 počinje u rujnu ove godine, a podrška završava u rujnu 2020. godine, dok za Nokiju 5, 6 i 8 režim tromjesečnih ažuriranja kreće od listopada ove godine, a softverska podrška završava u listopadu 2020. godine.

Svakako hvalevrijedan potez finskog proizvođača, koji je pokazao da je moguće redovito ažurirati i uređaje niže cjenovne kategorije, što mnogi proizvođači izbjegavaju.

via: NokiaMob

 
      
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]