Android

Nova Honorova tehnologija izrade baterija omogućuje veći kapacitet i normalan rad čak na -20°C

Magic 6, novi Honorov top model koji će biti predstavljen na MWC-u u Barceloni krajem ovog mjeseca, donijet će drugu generaciju silikon-karbonskih baterija. Prvu generaciju već smo upoznali u modelu Honor Magic 5, da bi sada sama kompanija pustila teaser o sljedećoj.

Najveća prednost silikon-karbonskih baterija je gustoća ćelija, zahvaljujući silikonu koji ovu vrijednost može podići za 10% u odnosu na grafit. Međutim, ovdje postoji i mana koja se manifestira u kraćem životnom vijeku. Kako tvrde u Honoru, ovaj problem će premostiti pametnim upravljanjem putem „Microtunneling“ Laserskog navođenja, a zahvaljujući zasebnom čipu koji će upravljati procesima u bateriji.

Druga prednost nove baterije je i raspon temperature rada. U Honoru navode da će ova vrsta baterija normalno funkcionirati i na temperaturama nižim od -20 stupnjeva Celzijevih. Naime, baterije kakve danas poznajemo, već na temperaturama malo ispod nule brže gube kapacitet, tako da bi ova tehnologija u skoro vrijeme mogla poboljšati korisničko iskustvo u zimskim mjesecima.