Apple

Novi iPad modeli stižu kroz sljedećih nekoliko mjeseci

Nova iPhone 15 serija je vani, tako da se Apple komotno može upustiti u nove izazove. Tako bi kroz sljedećih nekoliko mjeseci svjetlo dana trebali ugledati novi iPad tableti. Iako je prodaja istih u posljednje vrijeme podbacila, Apple se ne predaje.

Prvi uređaj koji čeka u redu za predstavljanje trebao bi biti novi iPad mini, s istim dizajnom kao prethodnik, ali s novim specifikacijama, dakle boljim hardverom, javlja 9to5mac. Nakon njega, Apple bi trebao predstaviti i dva nova iPad Air modela, od kojih bi jedan mogao biti nešto većih dimenzija. Situacija s dizajnom navodno je ista kao i s mini modelom, dakle zadržao bi isti oblik, ali će sasvim sigurno doći s novim komponentama ispod haube.

I na kraju najzanimljiviji, i naravno, najskuplji dio – iPad Pro s M3 čipom. Iako bi se ovaj procesor prvo trebao iskazati u MacBook prijenosnicima, za očekivati je da će pokretati i najjači iPad. Ono što bi kod ovog modela također trebalo biti novo je dodatna tipkovnica, koja bi ovoga puta mogla biti izrađena od aluminija. Dakle, koliko god iPad Pro bio tablet, ovim potezom više će nalikovati klasičnom prijenosniku. Tko zna, s obzirom da ima zaslon osjetljiv na dodir, možda bi mogao postati izbor vjernih korisnika MacBooka, ljubomornih na vlasnike Windows PC-a s ovom značajkom?