Apple

Novi iPhone SE bi mogao preuzeti dizajn iPhonea 14

Kad Apple s vremena na vrijeme izbaci iPhone SE, taj model u pravilu posuđuje dizajn nekoliko godina starijih uređaja. Tako je iPhone SE 2022 izgledao kao iPhone 8 iz 2017. godine. Ipak, sljedeći iPhone SE bi, prema najnovijim glasinama, mogao posuditi dizajn iPhonea 14, što će biti solidan napredak u odnosu na prijašnje modele budući da razlika u godinama neće biti toliko drastična.

Ovaj zaključak izvlačimo iz procurjelih maketa novog iPhonea SE koji su se pojavili po bespućima interneta. Spomenute makete služe proizvođačima dodatne opreme (npr. zaštitnih maskica) da na vrijeme pripreme planove za proizvodnju. Iz priloženog su vidljive dizajnerske smjernice preuzete s iPhonea 14, no to se neće dogoditi i s kamerom, koja će u novom najjeftinijem iPhoneu vjerojatno biti manje napredna.

U ovom trenutku nije jasno kad će ovaj model biti službeno predstavljen. Još prije dvije godine pojavile su se glasine da bi se to moglo dogoditi ove godine, no najnovije insajderske informacije cijelu stvar odgađaju za 2025.