Od 10 najprodavanijih mobitela 2022. godine, 8 je Appleovih

Ako je vjerovati izviještaju tvrtke Counterpoint, Appleovi iPhone uređaji definitivno su dominirali prodajom smartfona tijekom 2022. godine, usprkos poteškoćama u isporuci uzrokovanim lockdownima i pobunama radnika Foxconna u Kini.

Prema njihovim saznanjima, Appleov model iPhone 13 bio je pojedinačno najprodavaniji model prošle godine, s ukupnim udjelom u tržištu od 5%. Apple u svojim izvještajima inače ne iznosi podatke raščlanjene po modelima, stoga u ovoj statistici možemo, ali i ne moramo vjerovati Counterpointu.

Štoviše, od 10 uređaja izdisanih na ovom popisu, čak je osam Appleovih, a samo dva Samsungova, s vidljivim podatkom da se u slučaju potonjeg radi o modelima A serije, koji su inače pristupačniji, dok su ostali Appleovi, mahom skuplji.

Ova statistika ni u kom slučaju ne iznenađuje, s obzirom da Apple ima relativno mali broj modela u odnosu na ostale igrače na tržištu. No, kao što je već rečeno, ovi podaci nisu temeljeni na službenim Appleovim statistikama, a čak i ako nisu potpuno točni, prilično su indikativni.