OnePlus 12: Monstrum s 24 GB RAM-a, 4500 nita pozadinskog osvjetljenja i 5400 mAh baterijom

Nakon niza glasina, curenja informacija, ali i puštanja teasera od strane same kompanije, danas je službeno predstavljen OnePlus 12. Kao što smo već pisali, lansiranje ovog modela bi OnePlusu moglo vratiti staru slavu, koju je nakon smjena u vodstvu polako počeo gubiti.

OnePlus 12 dolazi sa 6,82-inčnim LPTO AMOLED zaslonom s podrškom za adaptivnu stopu osvježavanja od 1 do 120 Hz. Najzanimljiviji dio svakako je rekordna jačina pozadinskog osvjetljenja na tržištu. U OnePlusu kažu da u automatskom načinu pruža nevjerojatnih 4500 nita za HDR sadržaj, dok u ručnom inače nudi do 1600 nita. Kako će se ovo pokazati u praksi, ostaje za vidjeti. Također, zaslon podržava 2.160 Hz dimming PWM, što u prijevodu znači da bolje filtrira po vid štetno plavo svjetlo.

Ispod haube imamo najnoviji Snapdragon 8 Gen 3 procesor u kombinaciji s 12, 16 i čak 24 GB RAM-a. Koliko će 24 GB radne memorije u mobitelu biti iskoristivo, također je pitanje na koje u ovom trenutku nemamo odgovor, no smatramo da se radi o klasičnom „overkillu“ u svrhu marketinga. Opcije spremišne memorije su 256 GB, 512 GB i 1 TB.

https://admin.mob.hr/uploads/blog/thumbs/thumb7_OnePlus_12_11.jpg

Tu je i nova baterija s čak 5400 mAh, što bi moglo posramiti konkurenciju. Brzo punjenje je podržano sa 100W punjačem, a povratak je doživjelo i bežično punjenje (50W), koje je u prethodniku bilo izostavljeno.

Kamera je izrađena u suradnji s tvrtkom Hasselblad, a donosi 50 MP primarni senzor s 24 mm lećom (ekvivalent), f/1.7 otvorom blende i optičkom stabilizacijom. Tu je i 64 MP telefoto kamera s 3x optičkim povećanjem i dodatnim senzorskim povećanjem, koje iznosi 6x. Ovo je trik kojeg smo već vidjeli na nekim modelima, a radi se o povećanju fotografije s manjim brojem piksela. U svakom slučaju, krajnji rezultat kvalitetom ne mora nužno odstupati od klasičnog 6x optičkog povećanja s lećom, ali s manjim senzorom. Spomenimo još i 48 MP ultraširokokutnu kameru za pejzažne fotografije i one u skučenim prostorima.

Cijena u Kini iznosi od 4.299 do 5.799 juana, odnosno otprilike između 600 i 800 eura, ovisno o konfiguraciji radne i spremišne memorije. Kolike će cijene biti na europskom tržištu, za sada nije poznato, ali svakako očekujte više od navedenih.

Globalna premijera se očekuje u siječnju sljedeće godine, a to znači da ćemo tada doznati hoće li biti dostupan na našem tržištu i po kojim cijenama.