OnePlus 5T službeno

Nakon višetjednih špekulacija, curenja informacija i puštanja teasera, OnePlus je danas i službeno predstavio ovi model – OnePlus 5T. Kao što vam je vjerojatno već poznato, radi se o obnovi postojećeg modela OnePlus 5, predstavljenog ljetos.

Za razliku od lani, kad je OnePlus 3T s malčice jačim procesorom zamijenio OnePlus 3, imamo situaciju da je novi model i fizički izmijenjen. Iako kućište samo po sebi nije znatno izmijenjeno, u njega se smjestio veći zaslon, dijagonale 6 inča. To je postignuto dodatnim stanjivanjem okvira kućišta, pa smo dobili zaslon omjera 18:9.

Ispod haube situacija je ista kao prošle godine. Imamo Snapdragon 835, 6, odnosno 8 GB RAM-a te 64, odnosno 128 GB interne memorije.

Sukladno smanjivanju “mesa”, nestalo je prostora za čitač otisaka prstiju, koji je sada smješten straga. Novost je i prepoznavanje lica putem prednje kamere, no bit će korišteno samo za otključavanje zaslona, ne i za online plaćanje kao otisak prsta.

Uređaj dolazi s OxygenOS-om temeljenim na Androidu 7.1.1, a nadogradnja na Oreo se očekuje do kraja godine. Isto vrijedi i za postojeći OnePlus 5.

Na novom modelu poboljšana je i dvostruka kamera, na kojoj softverska stabilizacija radi i na 4K videu, što na prethodniku nije bio slučaj.

Na radost budućih kupaca, cijena uređaja ostala je ista. 6/64GB model će vas u OnePlus.net online trgovini stajati 499, a 8/128 GB 559 eura, dakle isto kao OnePlus 5. Prodaja započinje 21. studenog.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]