OnePlus 9 i OnePlus 9 Pro službeno predstavljeni

Nakon nekoliko mjeseci curenja informacija, ali i namjernog puštanja od strane OnePlusa, ova kompanija je danas službeno predstavila dva nova uređaja – OnePlus 9 i OnePlus 9 Pro. Oba modela su pokretana Snapdragonom 888, a prva vidljiva razlika je u veličini.

Naime, OnePlus 9 dolazi sa 6,55-inčnim AMOLED zaslonom s komercijalnim nazivom “Fluid Disoplay 2.0“, rezolucije 1080p, a OnePlus 9 Pro sa 6,7-inčnim, rezolucije 1440p. Radna memorije iznosi 8 GB, odnosno 12 GB, a na raspolaganju su 128 i 256 varijante interne memorije.

Naglasak kod ovogodišnjih modela OnePlus ove godine daje na suradnju s Hasselblad proizvođačem fotoaparata, što bi trebalo donijeti znatna poboljšanja na području kamere, u što ćemo se uvjeriti čim nam uređaji stignu na test. Za one koji ne znaju, Hasselblad proizvodi jedne od najboljih fotoaparata, objektiva i prateće opreme na svijetu, i nije baš jeftin, dapače, njegove kamere su mahom višestruko skuplje od razvikanih brandova za masovno tržište.

Top model OnePlus 8 Pro tako donosi primarnu kameru sa Sonyjevim 40 MP IMX789 senzorom, a njegova glavna karakteristika su fizičke dimenzije. Ovaj senzor prima osjetno više svjetla nego kamera prethodnika, a ako je vjerovati OnePlusovim ljudima, u stanju je okinuti osjetno bolje fotografije od onih koje nude najskuplji uređaji na tržištu, kao npr. iPhone 12.

Jedna od glavnih karakteristika je mogućnost okidanja u 12-bitnom RAW formatu, što će od koristi biti prvenstveno foto entuzijastima. Ovaj senzor također omogućuje snimanje 8K 30 fps i čak 4K 120 fps videa za iznimno kvalitetne usporene snimke.

Druga kamera je 50 MP ultraširokokutna, a treća 8 MP telefoto s 3,3x optičkim povećanjem. Hasselblad je OnePlusu na području fotografije pomogao u stvaranju novih algoritama, rasporedu leća, ali i kalibraciji boja, što svakako obećava.

Kad je zaslon OnePlusa 9 Pro u pitanju, na raspolaganju je 120 Hz stopa osvježavanja, s mogućnošću smanjivanja na 1 Hz za prikaz statičnog saržaja, što će svakako utjecati na potrošnju energije, odnosno štednju baterije, koja inače dolazi s kapacitetom 4500 mAh.

Ovdje definitivno treba izdvojiti novo Warp 65W brzo punjenje koje za samo 15 minuta bateriju napuni na nevjerojatnih 65% kapaciteta. Do 100% punjenje će trajati samo 30 minuta. Ono što će vas također oduševiti je 50W bežično punjenje, koje će bateriju do 100% kapaciteta napuniti za samo 43 minute.

Treba napomenuti kako “obični” OnePlus 9 također donosi istu tehnologiju brzog punjenja i ultra-širokokutnu kameru kao i Pro model, ali je ostao uskraćen za telefoto. Primarna kamera pak donosi 48 MP senzor, ali starije generacije. Tu je isto tako 65W Warp charge brzo punjenje, a za razliku od Pro modela, donosi ravni zaslon. Da, Pro model i dalje ima zakrivljeni.

Cijene uređaja na europskom tržištu za OnePlus 9 kreću od 729, a za OnePlus 9 Pro 929 eura. Uređaje na službenim stranicama možete prednaručiti odmah, a prodaja, odnosno isporuka započinje 31. ožujka. Ukoliko OnePlus 9 Pro prednaručite do 31.03. na poklon dobivate 50W bežični punjač. U slučaju da se odlučite na prednarudžbu običnog OnePlusa 9, na poklon dobivate bežične slušalice.

 

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT