Oppo Find X: nova vizija rješenja prednje kamere bez zuba na vrhu zaslona; Hoće li uspjeti?

Nakon što je Vivo predstavio svoju viziju smartfona sa zaslonom od ruba do ruba, bez zuba (ali s malo bradice), danas je isto učinio i njegov oponent, koji se inače nalazi unutar istog BBK Electronics koncerna.

Nećemo se sada zamarati time što jedna te ista kompanija potiče konkurenciju unutar vlastitih redova, već ćemo se jednostavno složiti s činjenicom da je to u Kini sasvim normalan način poslovanja.

Nakon što smo vidjeli Vivo Nex, koji problem prednje kamere rješava njezinim skrivanjem unutar kućišta i mehanizmom koji ju izbacuje, Oppo je predstavio model Oppo Find X, koji koristi sličan pristup, ali na način da izdvaja cijeli dio kućišta s kamerom.

Tako će uključivanjem kamere iskočiti cijeli gornji dio kućišta, što svakako izgleda bolje, odnosno simetrično, za razliku od Vivovog komadića, koji se lako može oštetiti ako u trenutku dok kamera strši, zapne za nešto ili padne na pod.

Oppo Find X nema čitač otisaka prstiju, čime je elegantno riješio problem ugradnje ultrazvučnog in-display čitača kakvog koristi Vivo, pa se na sigurnosnom planu oslanja samo na 3D kameru za prepoznavanje lica.

Uređaj inače raspolaže 6,4-inčnim OLED zaslonom, koji pokriva 92,25% prednje površine. Donosi 16 + 20 MP primarnu i 25 MP selfie kameru. Pokretan je Snapdragonom 845 u kombinaciji s 8 GB RAM-a, a sadrži i 128, odnosno 256 GB interne memorije. Operativni sustav je Android 8.1 Oreo, a kapacitet baterije 3730 mAh.

Prema prvim informacijama, Oppo Find X bi za razliku od Viva Nex ipak trebao stići na europsko i američko tržište, no za sada nemamo informacija o njegovoj cijeni.

Dosadašnja rješenja s iskakajućim i rotirajućim kamerama nisu se baš pokazala prihvatljivim, a kako će tržište prihvatiti ovakvo rješenje ostaje za vidjeti.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]