Android

Pixel Fold: Google objavio službene rendere i video

Google je danas sam objavio službene rendere i kratki video teaser svog preklopnog uređaja Pixel Fold o kojem već mjesecima cure informacije. Iz priloženog je vidljivo da se u Googleu baš i nisu potrudili oko dizajna, no pretpostavljamo da je razlog tome fokusiranje na daljnji razvoj Androida. Kako njegovog sučelja, tako i aplikacija za takvu vrstu uređaja, kojih je svakim danom sve više.

Tako Google Pixel Fold stiže s prilično velikim rubovima oko unutarnjeg zaslona, što iskreno, nismo očekivali. Realno, mogli su se malo više potruditi. Same specifikacije još nisu objavljene, ali je poznato da će vanjski zaslon imati dijagonalu od 5,8 inča, a unutarnji 7,6 inča.

 

Što se procesora tiče, glasine spominju Tensor G2, dok bi cijena u SAD mogla doseći čak 1700 dolara. Usporedbe radi, Samsung Galaxy Z Fold 4 je na tamošnjem tržištu prošle godine lansiran po cijeni od 1800 dolara. Ovdje treba napomenuti da ovi iznosi ne uključuju maloprodajni porez, koji je u svakoj saveznoj državi drukčiji. Čime će Google opravdati ovako visoku cijenu, tek ćemo vidjeti.

Što se Hrvatske tiče, ne treba očekivati službeni dolazak Pixel Folda na naše tržište, baš kao što je slučaj i s ostalim Pixelima, uz izuzetke pojedinih neovisnih web trgovina.

Via: The Verge