Ostalo

Poplave: Vipnet osigurao besplatne razgovore i poruke, HT besplatni internet i wi-fi zone

MORH s gotovo 1.000 vojnika pomaûe poplavljenima u Slavoniji

I hrvatski operateri se pridružuju humanitarnim akcijama i sukladno situaciji prilagođavaju način korištenja svojih usluga. Iz Vipneta javljaju kako će svim svojim korisnicima na poplavama ugroženim područijma osigurati besplatnu komunikaciju putem mobilnih uređaja i to u vidu poziva i SMS poruka. Potrebno je kontaktirati službu za korisnike na broj 091 7700 ili 092 9933  za Tomato, te zatražiti aktivaciju besplatnih usluga. Naravno, udovoljit će se samo onima koji su Vipnetove usluge koristili na područjima koje je zahvatila polava. Već je ranije objavljeno kako se spajanje na mobilni Twitter i Facebook neće naplaćivati.

Hrvatski Telekom je danas objavio kako će osigurati besplatni internet i wi-fi zone u Slavoniji na područjima gdje se nalaze prihvatni centri. Usput su objavili i da se odriču svih prihoda ostvarenih pozivima na 060 9011 broj preko kojeg se prikupljaju donacije.

Iz Tele2 javljaju da su u suradnji s Crvenim križom dogovorili distribuciju mobilnih uređaja i SIM kartica s 1000 minuta, 1000 SMS poruka i 1 GB prometa, za evakuirane osobe u prihvatnim centrima.

Vipnetova objava za medije:
Svim Vip i Tomato korisnicima pogođenim poplavama pozivom u Vip Službu za korisnike bit će omogućeni besplatni pozivi i SMS poruke prema svim mrežama te besplatan podatkovni prometunutar Republike Hrvatske. Mobilni Facebook biti će besplatno dostupan na razini cijele Hrvatske radi lakšeg organiziranja prikupljanja pomoći za poplavljena područja. Besplatna komunikacija obuhvaća privatne i poslovne korisnike.

Za aktivaciju besplatne komunikacije potrebno je nazvati Vip Službu za korisnike na besplatni broj 091 77 00 ili Tomato Službu za korisnike na 092 99 33. Korisnici s pogođenih područja primit će SMS s informacijom o odobrenju besplatne komunikacije koja podrazumijeva neograničenu glasovnu komunikaciju prema svim mrežama, SMS komunikaciju te podatkovni promet unutar Republike Hrvatske.

Kriterij za odobrenje besplatne komunikacije ispunjavaju korisnici koji su na bilo koji način koristili  Vip mobilnu mrežu na područjima pogođenim poplavama u protekla dva dana. Mobilni Facebook besplatno je dostupan svim Vip korisnicima na području čitave Hrvatske kako bi se olakšao proces organiziranja i slanja humanitarne pomoći najugroženijim područjima.

Korisnici će o prekidu besplatne komunikacije biti obaviješteni SMS porukom nakon ukidanja izvanrednih mjera obrane od poplave.

Prepaid i postpaid korisnici će pozivom Službi za korisnike ostvariti pogodnost besplatnih poziva, slanja SMS-a te korištenja podatkovnog prometa dok će postpaid korisnicima po završetku perioda s besplatnom komunikacijom potrošeni iznos biti umanjen na sljedećem mjesečnom računu. Prepaid korisnici koji odaberu mogućnost besplatne komunikacije, u tom periodu neće imati mogućnost poziva prema inozemstvu, ali će i dalje imati mogućnost primanja poziva iz inozemstva. Postpaid korisnici imat će mogućnost poziva u inozemstvo, ali će oni biti naplaćeni.

Apeliramo na korisnike iz područja koja nisu pogođena poplavama da se suzdrže poziva Vip Službi za korisnike kako bi korisnici s pogođenih područja što prije mogli aktivirati besplatnu komunikaciju.

HT-ova objava na Facebooku
[Pomoć stradalima od poplava u Slavoniji] Hrvatski Telekom će svim stradalnicima u prihvatnim centrima na područjima stradalima od poplave osigurati besplatni internet i wi-fi zone, kao i dovoljne količine SIM kartica i bonova kako bi mogli nesmetano komunicirati. Također, HT će stradalnicima osigurati tehničku opremu kako bi mogli komunicirati s najbližima.
Hrvatski Telekom odriče se i svih prihoda od poziva na humanitarni broj telefona 060 9011.
Dodatno, HT će pomoći u kupnji prehrambenih i higijenskih potrepština za sve stradalnike.
#poplave