Ostalo

Poznato ime svjetske foto scene otkriva skrivene vizure Imotske krajine

Goran Jović, svjetski nagrađivani fotograf i poznati putopisac, dugogodišnji je korisnik Huawei uređaja te je svjedočio godinama revolucije i razvoja tehnologije koju ova kompanija primjenjuje na mobilnim kamerama svojih pametnih uređaja. Goran je krajem protekle godine testirao Mate 50 Pro pametni telefon te je, prisjećamo se, izjavio kako je to uvjerljivo najbolja mobilna kamera koju je dotad imao prilike isprobati.

Međutim, Huawei je prije 3 mjeseca lansirao P60 Pro, flagship s najboljom mobilnom kamerom na svijetu što potvrđuju brojna testiranja, uključujući i ona od strane DXOMARK stručnjaka, a Goran je jedva dočekao da isproba sve mogućnosti HUAWEI P60 Pro pametnog telefona. Kao i kod Mate 50 Pro telefona, kameru P60 Pro pokreće XMAGE – najnovija Huawei tehnologija na čijoj razvojnoj strategiji tvrtka radi već dugo vremena, a konačni je cilj da se korisnicima omogući stvaranje što kvalitetnijih fotografija kako bi ovjekovječili posebne trenutke. Kako je fotografija danas globalni jezik putem kojeg ljudi komuniciraju, Huaweijev smjer razvoja mobilne fotografije temelji se na unaprjeđenju senzora i algoritama, što primjećuju i profesionalni fotografi poput Gorana te rado biraju Huawei uređaje, a u nastavku vam donosimo nekoliko Goranovih fotografija snimljenih P60 Pro pametnim telefonom.

U odnosu na prethodni flagship telefon, P60 Pro dolazi s brojnim poboljšanjima, a posebno u kategorijama Super Macro i Night Photography“, objašnjava Goran. Kako bi dočarao sve mogućnosti kamere, Goran je usporedno koristio običan način rada i Super Macro mode: „Radi se o istoj lokaciji, o istom kutu slikanja, ali Super Macro otkriva jedan potpuno novi svijet“.

Diana, Goranova životna i poslovna partnerica, model je koji se nalazi na sljedećim fotografijama, snimljenim na predivnom Modrom jezeru. „Portret s jastrebom naglašava oštrinu kamere, kontrast te sposobnost prikazivanja detalja u stvarnim bojama“, rekao je Goran te ističe kako fotografije na zaslonu HUAWEI P60 Pro s izdržljivim Kunlun Glass staklom izgledaju još bolje.

Naposlijetku, Goran se osvrnuo i na noćni način rada: „Što se tiče noćnog načina, Huawei je na P60 Pro integrirao posebni senzor koji postiže visoku zastupljenost svjetla u mračnim scenarijima. Ovu fotografiju napravio sam u mrklom mraku, na način da sam mobitel postavio na stalak, a snimanje je trajalo 20 sekundi. U tih 20 sekundi, senzor i algoritmi su odradili svoje, a kao rezultat smo iz potpunog mraka dobili fotografiju s jasno vidljivim detaljima“, oduševljeno je rekao Goran.

O Huaweiju

Huawei je sa svojim proizvodima i uslugama prisutan u više od 170 zemalja te se njima koristi trećina svjetske populacije. Četrnaest centara za istraživanje i razvoj postavljeno je u zemljama diljem svijeta, uključujući Njemačku, Švedsku, Indiju i Kinu. Huawei Consumer Business Group jedna je od tri poslovne sastavnice Huaweija čiji su fokus pametni telefoni, računala i tableti, nosivi pametni uređaju, usluge „u oblaku“ (cloud) i sl. Globalna mreža Huaweija izgrađena je na 30 godina ekspertize u telekom sektoru, a posvećena je pružanju najnovijih tehnoloških iskoraka potrošačima diljem svijeta.

Za više informacija posjetite: https://consumer.huawei.com/hr/

Pratite novosti o Huawei Consumer Business Group i pratite nas na društvenim mrežama i forumu:

Facebook: https://www.facebook.com/HuaweiMobileHrvatska/

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobilehrv/

YouTube: Huawei Mobile Croatia - YouTube

Forum: https://consumer.huawei.com/hr/community/