Aplikacije

Netflix u SAD pridobio 6 milijuna novih korisnika. Lov na muktaše se proširuje na ostale regije

Prije otprilike mjesec dana objavili smo da Netflixovo suzbijanje dijeljenja lozinki prilično dobro funkcionira. U SAD-u, gdje je ova mjera na snazi od svibnja, broj novih pretplatnika je počeo rasti, da bi sada bila zabilježena brojka od šest milijuna pridošlica.

Dakle, umjesto propasti Netflixa, koju su mnogi na početku programa lova na muktaše najavljivali, ne da se nije ostvarila, već se dogodilo upravo suprotno. Bijes korisnika koji su se šlepali na tuđe račune očito nije dosegao potrebni momentum, i sve se okrenulo protiv njih.

Povezano: "3 Body problem" je nova Netflix visokobudžetna SF serija - pogledajte prvi trailer

Ohrabren podvigom postignutim u SAD, Netflix nastavlja svoj pohod  i na ostalim kontinentima, što znači – pripremite se. Ukoliko na vrijeme želite prenijeti svoje liste i povijesti gledanja s posuđenog računa, učinite to što prije, jer Netflix i za to nudi jednostavno rješenje.

Povezano: 10 najboljih dokumentarnih filmova i serija na Netflixu

Povezano: Pet najboljih kriminalističkih serija snimljenim po istinitim događajima

U Netflixu navode da je, prema njihovim procjenama, oko 100 milijuna kućanstava u svijetu dijelilo lozinke, što je imalo negativan utjecaj na prihode kompanije, smanjujući pritom manevarski prostor za kreiranje kvalitetnog sadržaja za pretplatnike koji plaćaju. 

Naravno, radi se o klasičnoj PR objavi, ali ju djelomično možemo prihvatiti. Da je bilo više para, možda bi bilo i više boljeg sadržaja, a možda neke dobre serije ne bi bile otkazane već nakon prve sezone.