Apple

Preklopni iPhone možda ipak stigne ranije nego smo mislili

O preklopnom iPhoneu priča se već godinama. I dok se Samsung priprema za lansiranje šeste generacije svojih preklopnih modela Galaxy Z Fold i Z Flip, te nakon što su se i mnogi drugi proizvođači upustili u ove vode, saga o Appleovom preklopnjaku polako dobiva nastavak, javlja 9to5Mac.

Naime, danas je još jedan analitičar, Jeff Pu iz Haitong International Securities kompanije, potvrdio glasine o dolasku preklopnog iPhonea. Za razliku od inače poznatijeg Apple insajdera Ming-Chi Kuo, koji je kao godinu dolaska ovih uređaja na tržište naveo 2027. Pu kaže da bi masovna proizvodnja trebala započeti krajem 2025. godine, s dolaskom na tržište 2026. Sklopivi zaslon ovakvog iPhonea bi trebao doći u dijagonali od 7,9 ili 8,3 inča. Ovome dodajmo da je i Bloombergov Marg Gurman u više navrata prorokovao da će Apple u nekom trenutku vjerojatno lansirati uređaje s preklopnim zaslonima.

Pored preklopnog iPhonea, Apple će tada navodno lansirati preklopni Mac sa savitljivim zaslonom, koji kad se rasklopi, mogao bi se rastegnuti na čak 20,3 inča. U ovom trenutku nije jasno hoće li ovo čudo uopće biti Mac ili možda nekakav spoj njega ili iPada.