Apple

Preklopni iPhone nećemo vidjeti tako skoro, ali iPad bi mogao stići 2024. godine

Preklopni uređaji sa savitljivim zaslonoima već su nekoliko godina prisutni na tržištu i sada ih objektivno možemo okarakterizirati kao „novo normalno“. Nakon što je Samsung lansirao prvi preklopni smartfon, slijedili su ga Huawei i Xiaomi, a gotove uređaje za isporuku imaju sada imaju Oppo i Vivo. Nakon što se tehnologija savijanja usavršila, nema nikakve zapreke da za daljnji razvoj, kako ove, tako i neke buduće koncepcije savijanja, rolanja ili rastezanja. 

U međuvremenu se mnogi pitaju što po tom pitanju čini Apple. Do sada nikakve glasine nisu mogle potvrditi da nešto sprema, no najnovije špekulacije analitičara CNBC-a sugeriraju da će se to u jednom trenutku morati dogoditi, slično kao kad je Apple, nakon dugog opiranja, morao popustiti i ponuditi iPhone s većim zaslonom, koji je tada bio uobičajena pojava u Android taboru.

 Ipak, prema ovom izvoru, preklopni iPhone ne treba očekivati u neko skoro vrijeme, ali ono što bismo eventualno mogli ugledati je savitljivi iPad. Za sada nema informacija o kojim bi se dimenzijama konkretno radilo, ali ako ste u rukama barem jednom imali iPad Pro 12.9, shvatit ćete da bi nekakva preklopna verzija tog modela itekako imala smisla.

 

Vremenski okvir koji se spominje za savitljivi iPad je 2024. godina, što znači da će Apple svakako dodatno poraditi na preklopnom mehanizmu i savitljivoj tehnologiji zaslona, kako bi bio siguran da kupci imaju što manje mjesta za kritiku.